Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

schvunggalopp

 Torsdag den 24 november 2011 sol 3 grader

 
ATTRIANA var lugn och fin idag. Då passar det extra bra att rida samlande arbeten. I skrittarbetet lade jag in bakdelsvändningar och vi lyckades för första gången rygga en hel volt, vilket har varit ett mål med ryggningen. Att den är avspänd och hon bara går, bakåt. Den samlande ryggningen  blir sen desto finare om hästen är lösgjord i rörelsen.
 
Det blev mest galopparbete. Långsint ska man vara som tränare av hästar. Alltså hade jag kvar träningen med galoppfattningar på spåret i varannan gång vänster och varannan gång höger. Nu lade jag in det tidigt på passet när jag fortfarande stod upp. Det gick bra gjorde bara några av den förvända men det duger än så länge. Fattningar från ett piaffsteg på volten gjorde sen att jag fick en fantasiskt sk schvunggalopp. Den är stor och luftig men ändå samlad. Blev nästan lite stum och overksam då jag bara njöt av den fantaskiska galoppen och vad jag ska kunna göra sen av den. 
 
I den samlade galoppen är det så lätt att den blir fyrtaktig och flack. Det är så här det sak vara. Det är den här galoppen Marion har svårt för. Jag såg när jag tömkörde henne igår att när jag minskade volten och galoppen blev hon aktivare i rörelserna. Det är något jag lärt henne, så det var rörande att se. För Attriana som av naturen har bättre gångarter är det mycket lättare. Det är ur denna galopp byterna ska göras. 
 
Jag sitter ju i stort sett alltid själv och jobbar hästarna men jag vill ha någon som tittar när vi ska göra de först byterna. Jag snuddar lite vid dem men…..Fördelen att jag vill jobba själv är att ridningen kanske inte ser så fin ut då jag låter hästen bära upp sig själv. Jag har mycket lätt kontakt med munnen utan låter rörelserna som hästen arbetar med får stärka hästen. Självklart rider jag med mer kontakt ibland  sk modern sportridning för att kolla upp att allt fungerar. Tävlingsmässig träning ska gå parallellt enligt min uppfattning. Se det ena som gymnastik och det andra som uppvisning av gymnastiken. 
 

 

Torsdagen den 24 november 2011 kl. 17:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.