Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

finger i hästnos

 Onsdag den 23 november 2011 dis 5 grader

 
Idag tömkörde jag ATTRIANA och MARION på morgonen. Ridbanan var mjuk och fin, härligt! Attriana är lustig. När jag skulle göra inordning henne upptäckte jag en nagel som var lång och taggig. Jag tog stallsaxen och klippte av den. Attriana blev genast intresserad av vad jag gjorde. Hon skulle nosa på nageln. Hon satte fingret i ena näsborren och där stod hon och sniffade till jag tappade tålamodet. Så gör hon alltid stå och nosar hur länge som helst och det ser ut som hon tänker samtidigt. Men, tänk hon ska vara med på allt. Hon kommer nog att bli en mycket vis häst när hon är gammal.
 
Hon var lugn i dag. Efter att ha mjukat henne i skolor längs spåret fick hon arbeta på volt. Hade kopplingen högst upp på selen men hon var ändå lång och låg av sig själv, som det ska vara. Hon spårade och var lätt inåtställd i båda hållen utan att jag tog i henne, Själva jobbet blev idag piaff - gallopp. Nu fungerar den lösgjorda piaffen så bra att jag vill sätta lite mer energi i den. Samtidigt fick jag en väldigt fin och samlad galopp. Behöll sen den samlade galoppen på en mindre volt och ökade ut den i ökning av galoppen. Gjorde det tre gånger och hon var jätteduktig. Är lite sugen på att plock fram passagen ur piaffen snart. 
 
Marion var också lugn och fin. Mjukade henne på samma sätt men lade även in piaffen i den på slutet. Attriana däremot fick rygga några steg, gå fram, rygga osv och även hon trampade lite efter den övningen. Marion satt igång och trampade ordentligt. Det är så roligt att se för hon har alltid varit lite lam i piaffen tidigare. I galopparbetet till höger gick Marion bra. Även hon fick trampa in i galoppen som jag sen ökade ut till större volt och steg. I vänster galopp ville hon gå för mycket samlat av sig själv. Hon tiggde till och med godis för hon tyckte att hon jobbade så samlat och bra. Men vid ett sånt tillfälle blir det inget. Jag ville att hon skulle galoppera på. Jag vet inte om hon missförstod mig och tyckte att hon var duktig, Eller om det är något annat. Jag hade kandar på häromdagen. Undrar om det kan var det som sitter i. 
 
Var på studiebesök med Ultuna Hästvänner i går på ett undervisningslabb. Marja leg. vet har byggt upp ett labb med djur modeller så eleverna på veterinärhögskolan ska få fler tillfällen att lära sig ta blodprov o.s.v. på olika djur. Det ska ta 13 minuter att tvätta händerna inför en behandlig som kräver att inga bakterier finns med. Det är vad de flest elever kuggar sig i. Vi fick även se hur man ska sy igen sår. Hon hade gjort autentiska sår och hur man tänker om dem. ´När en häst har kolik och man känner inuti hästen på tarmarna fick vi se på en  informativa film på datorn som hon hade. Nu förstå man hur det är när de känner runt i hästen. Vi fick lära oss hur man sprutar pencelin och tar blodprov på en häst. Det var otroligt lärorikt och måste vara hur bra som helst för studenterna att träna ordentligt innan de ger sig på djuren. Tidigare fick de bara sticka två stick på försökshundarna innan du skulle jobba på riktigt. Labbet kommer att tillverka bättre och säkrare veterinärer,
 

 

Onsdagen den 23 november 2011 kl. 14:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.