Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

panik olycka

 Lördag den 19 november 2011sol 3 grader

 
Det höll på att gå riktigt illa idag. ATTRIANA trampade på och fastnade sen och  blev hängande med benet över stångtygeln. Hon kastade sig bakåt i vild panik. Men när det gjorde ännu mer ont i munnen stannade hon och tittade bedrövat på mig. Jag spände loss tygeln men såg att det rann blod på det andra benet. Förstod inte vad det kom ifrån och var rädd att hon skadat tungan. Men det visade sig vara ett litet brodd sår på benet. Jag blir så glad att hon klarar av sina panik situationer så bra. Men det var en av de saker jag såg när jag köpte henne. Hon har kontroll och tänker efter även när det går på tok. Vi hade lite mental träning som jag har då och då med henne. Hade gått på en presenning, tittat på några målarburkar och hon skulle nosa på en ispöl då tygeln gled över halsen. Allt var mitt fel som inte såg upp.  
 
Jag minns en sommar när hon hade ett dåligt myggtäcke på sig. Spännena fram gick upp och täcket hängde på trekvart bakpå henne. Det var mycket insekter och jag gick runt och fixade med staketet. När täcket blev för besvärligt kom hon i full fart mot mig, ställde upp sig och lät mig fixa täcket. Sen satt hon full fart igen till det bästa betet. Det hände flera gånger och då var hon nog inte mer än två år. 
 
Träningen gick annars mycket bra som vanligt nu för tiden. Banan var lite bättre och det blev mest galoppträning. Hade för avsikt att göra galoppfattningar på spåret med bara ca tre språng. Varannan gång vänster och varannan höger. Det gick i början men sen kanske det blev lite för jobbigt. Gick då in på volten och gjorde fattningar från skritt och sen från en aktiv halt. Det fungerade nästan bäst i vänster galopp nu, kul! 
 
Red sen fattningar fortfarande på volten men från bakdelsvändningar. När jag hade gjort några sådana vände jag i galopp där jag hade gjort bakdelvändningarna och provade lite på att byta galopp. Vändningarna gick bra men bytet förstod hon inte riktigt. Det blev lite förvänd i stället och det är ju inte fy skam det heller. 
 
Den förvända red jag snälla vägar och det är hon säker på nu. Ryggningen går också bra. Provade att rygga på volt och lyckades med en halv liten volt. 
 
Hoppas att det blir lite varmare igen så vi kan fortsätta med galoppövningarna det är så roligt och vi har lite kvar än att träna. I trav är hon kanon. Även halva stegen i skritt kan hon hålla en hel långsida nu utan att bli taggad. Hon blir bara stor som ett hus och känns stolt med hög rygg under mig.  
 
Med MARION red jag ut en sväng och hade Greta med. Red sen lite galopparbete med henne också. Eftersom jag hade kandar på Attriana idag tog jag det även på Marion. Det var ett tag sen jag använde det på henne och nu kände jag att hon går inte fram till handen lika bra som med vanligt bett. Hon är så känslig i mun trots att man nästan inte tar i henne och då blir hon stel. Den samlade galoppen blev mycket i fyrtakt på grund av det tror jag. Det ska bli spännande att prova samma övningar med ett valigt bett och notera skillnaden. 
 
I morgon ska båda ut i skogen. Isabella är bra igen men hon magrar. Om det inte vänder snart vet jag inte riktigt vad jag ska göra? Det är inte så lätt när man haft hästen i snart 25 år. Hon har alltid varit min häftigaste häst både ridmässigt och humörmässigt.     
 

 

Lördagen den 19 november 2011 kl. 19:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.