Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Tempererad häst och busig hund

 Fredag den 18 november, sol, moln, regn 2 grader

 
Hade ett helt underbart träningspass med ATTRIANA idag. Var inte riktigt i form då jag red på eftermiddagen och är då alltid lite trött och har lite ont i magen. Men Attriana är så lättriden. Man bara ber om något och sen åker man med. Själva arbetet idag var på volten. Red endast i skritt och korta steg i trav då banan var lite hård. Öppna inåt, öppna utåt, sluta inåt, sluta utåt och flyttade bakdelen utåt och bytte varv. Jag kände hur hon tog i med hela kroppen men var ändå mjuk. Efter den övningen gick jag ut på fyrkantspåret och red halva steg i trav. Skrittade på kortsidan. Vi klarade av två långsidor sen började hon ladda så då red jag lite serpentinsvängar och sedan öppnor längs långsidorna innan jag lade ner henne. När jag promenerade med henne efteråt slog mig tanken att jag har aldrig ridit någon häst som är så rakriktad. Det är förmodligen för att det arbetet har funnits med redan innan inridningen. Hon är även  så rolig att temperera man får svar direkt. Idag var det en “dyr” häst jag red. 
 
Isabella hade lite ont i magen när hon kom in från hagen. Hon brukar få det om hon blir kall och det kom regn på eftermiddagen. Hon är lugn och ligger ner i boxen så jag får var med henne och trösta. Det brukar hon uppskatta. Jag tycker att hon äter för lite nu när det inte finns så mycket gräs kvar. Vi får se hur det går. Hon är fortfarande kung i hagen och ser pigg ut på ögonen.
 
Greta min lilla Berger har på sista tiden blivit riktigt kaxig. Mer skällig, mer igång mest hela tiden även inne som hon inte var tidigare. Framför allt går hon ut själv på kvällarna när vi ätit. Hon öppnar dörren själv och smiter ut. Jag tror att hon tycker att hennes uppgift är att hålla alla andra djur borta från gården, katter, rådjur och fåglar. Mysig hund och rolig! I morse tog vi en lång promenad och hon är otroligt självgående i skogen. Hon flyger över stock och sten. Alla stora stenar ska beskigas. Då står hon där och spanar och ser sååå nöjd ut. 
 

 

Fredagen den 18 november 2011 kl. 19:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.