Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

slambilen kom

 Torsdag den 17 november 2011 sol 2 grader

 
Igår tränade vi bilskräcken som ATTRIANA har fått. Men jag är inte säker på om det blev så bra? Jag hade för avsikt att rida henne på vallen nere vid vägen. På lagom avstånd från ev bilar som skulle passera. Men jag kunde snart konstatera att det var för mjukt att trava där. Jag vill inte förstöra min gräsridbana som jag ska ha i vinter. Gick då upp till hoppbanan som också är gräsbelagd men som jag inte är lika rädd om. Hon blev väldigt spänd så jag gick av och släppte henne för att hon skulle få springa själv lite. Framriden i skritt som hon redan var. DÅ! Kom slambilen och backade upp på vår väg alldeles bredvid banan.  Det var förmodligen den hon hört tidigare när hon blev så spänd. Hon fick panik och sprang så att hon slog ner ett par staketstolpar och elbandet fladdrade fritt. Hon är otrolig på att klara av farliga situationer. Hon trasslade på något sätt sig ur bandet som var också var ström på. Efter att ha sprungit runt igen lugnade hon tillslut ner sig och jag kunde klappa om henne. Vi stod och tittade på “slamgubben” när han drog ut slangen och hon fick beröm och lite godis. Släppte sen ut henne i hagen bredvid. Hoppas att det inte blev något negativt av det. Men bilrädd verkar hon ha blivit. En inte så rolig situation. 
 
Inför dagens pass höll de på med vedsågning på gården. Jag passade på att gå fram till traktorn när den var avslagen och hon var duktig och nosade på den trots att hon var jätterädd. Red på ridbanan som var halvbra, litet småfruset. Hon arbetade på utan spänning konstigt nog. Men vi är trygga på banan både hon och jag. Jättekänslig var hon och jag behövde nästan bara tänka vad jag skulle göra. Red igenom henne i alla möjliga rörelser men ingen galopp. Gjorde en ryggning som var super. Så bra att jag inte vågade prova en gång till. Kände inga svagheter på henne mjuk och fin och samlade sig lätt. Red en hel del övergångar. Övergick sen att göra tempoväxlingar där jag gick från “nästan” halva steg till trav nr 3av 10. Ska berätta mer om det i kommande artiklar om dressyrträning. Gjorde övningen på mittvolten. I båda varven ville hon lägga in bakdelen litegrann.
 
MARION fick jobba på liknande sett och hon var också jättefin. Märker mer och mer hur lätt kontakt jag måste ha med handen. Hon spänner sig direkt om jag tar i henne. Jag är så nöjd med att jag börjat använda mig av ståsits. Hästarna blir så fina och rörliga i gångarter och kropp. 
 
Nu är det mycket jobb med Castilja. Ska iväg ikväll och ge ryttaren en liten ridlektion och i morgon kväll blir det tömkörning inför hopptävlingen på lördag. 
 

 

Torsdagen den 17 november 2011 kl. 17:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.