Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

pytteserpentiner

 Söndag den 13 november 2  grader sol

 
ATTRIANA var riktigt fin idag. Igår hade hon reagerat väldigt på två bilar de mötte på landsvägen. Hon hade sprungit ner i ett djupt dike och fortsatt där. På väg till en plasttrumma med vassa kanter hade ryttaren fått upp henne på vägen igen Men bilen var en fasa trots att den stod still. Så nu blir det att träna med bilar igen. Orsaken tror jag var när hon mötte en bil för en tid sen som hade gasat iväg när hon blev rädd och börjat steppa på vägen. Det behövs inte så mycket för att en känslig häst  som är orädd för bilar blir rädd om den blir skrämd. Det är obehagligt att man måste ut i trafiken för att ta sig till fina ridstigar. Tränade med vår bil på gården idag. Det gick bra. 
 
Under träningen idag märkes inget av gårdagens rädsla. Hon var pigg och alert men lyssnade på mig med andra ord hon var lösgjord. Det blev många olika styrkepass. Mycket galopparbetet. Lite lätta vägar i förvänd galopp. Enkla byten av galopp i serpentiner som gick galant. I skrittarbetet innan lade jag in en ny övning som var rolig. Red pyttesmå serpentiner på bara tre meter. Kände efter att ryggen kändes lika i båda sidor. I början var hon lite hårdare på den vänstra sidan. Men, efter att övningen fortskred så kändes det lika åt båda håll, det var en häftig känsla. Det satt sen i när jag red serpentiner i galopp. 
 
Gjorde några samlade fattningar från skritt och hade tanken att göra dem från halva steg i trav. Men, jag fick henne i en sådana fina halva steg att jag fortsatte med den övningen i stället. Provade att göra en fattning till höger men hon blev lite väl laddad så jag spar på det. Hon fick i stället gå tre varv åt båda hållen i halva steg. Nu kända jag hur stark hon har blivit. Nästa steg är att utföra stegen ännu kortare och låta henne piaffera. Längtar till nästa dressyrpass.  Tanken var att lägga ner henne och avsluta men hon var lite för taggad. Jag utnyttjade i stället hennes energi till  öppna i trav som blev fantastisk. De halva stegen idag var en hyllning till trevliga Piet Bakker som är i Sverige och har kurs. Han lärde mig att utföra dem utan att ta i munnen på hästen. 
 
I morgon blir det vila. På tisdag löshoppning. Byggde lite hinder av ris på vallen i idag. Få se om det fryser på så kan jag utnyttja dem. 
 

 

Söndagen den 13 november 2011 kl. 16:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.