Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

kom på andra plats på KM

 Söndag den 6 november 2011 8 grader moln

 
Pustar ut efter gårdagens tävlingsdag. ´Även om man försöker tänka att det inte är så märkvärdigt blir man trots allt lite spänd när det är tävling. Speciellt märks det när man rider för man blir trött av själva ridningen. Jag som i många år red tre hästar om dagen blir trött av att rida två pass? 
 
På morgonen när vi skulle ge oss iväg och fixade med det sista ( alla knopparna satt kvar i manen sen i går em) stod Attriana helt lugn i stallgången. Fjordingarna tassade runt i boxarna och jag hade magknip. Attriana bajsade en enda gång och det var när vi skulle åka hem från tävlingsplatsen innan hon gick in i transporten. Hon är så trygg i sig själv. Där ska det helst vara rent tycker hon. Härliga hästen!!
 
Jag fick hjälp på tävlingsplatsen av min medryttare. Hon var ändå rätt OK. Den enda malören på framridningen var att jag red mellan staketet och en annan häst då fick hon “spel” och for iväg. Det var det som hände här hon tävlade sist i Heby och tyckte att det var otrevligt. Tänk så lätt det kan bli så fel med en känslig häst. Jag höll mig sen på rätt sida av hästar och staket. Det smartaste hade väl varit och gjort tvärt om, men där kom min feghet in. Vi får ta det en annan gång. 
 
När vi sen skulle rida runt banan fanns där en barnvagn alldeles vi staketet på kortsidan, som hade ett stort blått paraply över sig. Fasa!!!sa Attriana. Flyktnivån stod högt på hennes agenda. Jag morskade upp mig ordentligt och vi lyckades passera. Men paraplyet fanns i hennes tankar under hela ritten. Trots det lyckades jag lotsa henne genom programmet på 67.24% första gången och 66.8% andra gången.  Vi fick två missar. Inför vänstergaloppen vid ingången försökte hon smita ut, det blev en 4a där. Hon gjorde också ett skutt i ena galoppen. Precis samma hände andra gången jag red, trots att jag försökte passa henne. Hon var för snabb. Jag fick som tur var beröm i protokollet för rätt korrigering. Andra gången var det ett riktigt bussprång upp i luften, mina kotor i ryggen kände tyvärr av det. 
Serpentinerna fick 8 or. Jag älskar serpentiner det är en underbar rytm i dem. Övergångarna fick vi också beröm för. En svårighet tycker jag så det känns bra. Alla galoppfattningar gick perfekt med 7 or. Fin häst stod det i protokollet och jag fick 7 or för sitsen. Bäst av allt! Vi kom på andra plats med bara några poäng i skillnad. Det var buset som gjorde att vi inte vann, tyvärr. Men jag är ändå jättenöjd att hon skötte sig så pass bra, trots paraplyer och det fanns faktiskt andra hästar lösa i en hagen en bit ifrån som hon hade upptäckt.
 
Hon var så fundersam på prisutdelningen. Hon stod alldeles still och tittade sig fundersamt omkring. Men det verkade också som om hon förstod att det var något bra. Hon var så fin i den blå rosetten.  När vi sen rev dressystaketet fick hon följa med. Så fort jag tog en kon vände hon och visste vart vi skulle ställa den. Min association gick till när jag tidigare körde med hästarna i skogen. Det var ett seriöst arbete vi utförde och Attriana gjorde nog det med min hjälp. 
 
Det enda tråkiga var hemtransporten som vanligt. När hon såg gården var det inte  piaff i transporten utan hon stod och galopperade kändes det som. Glad att komma hem men jag tror också väldigt nöjd med att få vara med om andra saker än att bara vara hemma. 
 

 

Söndagen den 6 november 2011 kl. 10:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.