Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

löshoppning krysshinder

 Onsdag den 2 november 2011 10 grader moln

 
Löshoppade både MARION och ATTRIANA. Började med cavaletti i skritt och sen i trav. Attriana kan vara lite slarvig i början men då hon stöter i en bom skärper hon sig. Fåren på vägen till ridbanorna var inga problem idag så det var en “lugndag”i dag. Använde bara en grimma och senskydd på frambenen samt longeringslina vid cavalettiarbete. Under löshoppningen tog jag bort linan. Satt bara upp ett litet kryss med bommar framför och bakom mitt på långsidan. Det var länge sen de hoppade så det blev ett lätt hinder och max 20 språng. En lustig sak hände. När Marion skulle börja hoppa gnäggade hon lite svagt. Så som Attriana brukar göra när hon själv tappar kontrollen. Jag har aldrig hört Marion låta? När sen Attriana skulle börja hoppa och Marion var ute i hagen bredvid gnäggade de åt varandra. Själva hoppningen tyckte båda två var riktigt roligt. Förstod inte deras språk med varandra. Någonting ville de säga i alla fall? 
 
Marion hoppade fantastiskt bra, hon var högt över hindren med båda frambenen ordentligt böjda under sig. Ryggen var med i varje språng. I höger varv bytte Attriana galopp ibland och bytet var klockrent. Jag hann nästan inte se när det skedde. I vänster galopp bytte hon aldrig utan den såg starkare ut. Alltså precis tvärtom mot när jag rider. På något sett påverkar jag att den blir sämre. 
 
Som avslutning lät jag dem trava på en åttvolt. Motar dem när de går mot hindret och byter varv. Attriana såg svagare ut i höger bakben än i vänster när hon bytte varv. Marion blev busig, bockade och rusade lite. Attriana busade också men genom att hoppa en gång till. Det var målet med träningen idag. Att få upp flåset, lösgjordheten och att de hade roligt. 
 

 

Onsdagen den 2 november 2011 kl. 19:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.