Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

träning i mörker

 Måndag den 31 oktober 2011 molnigt 10 grader

 
Gårdagens träning gick bra med något undantag. ATTRIANA råkade ut för div. fordon som skrämde henne i lördags på ute ritten. Det började med att min medryttare pratade i mobilen med mig samtidigt som han skulle hämta henne i hagen. Det gjorde henne väldigt upprörd. Hon galopperade omkring och slog med frambenen i luften som hon gör när hon leker. Inte förrän han slutade prata i mobilen kom hon fram till honom. Det taggade igång henne. Sen mötte de en liten skåpbil på vägen. Den stannade snällt men hon var i gasen så det blev galopp på stället. Föraren i bilen blev alldeles förskräckt och gasade snabbt iväg. Han såg rädd ut, var väl rädd om bilen kan jag tänka. De tog sig sen upp till en skogsväg och oturen var framme igen när det kom en traktor mot dem med en stor skopa framtill. Hon kastade sig ner i skogen som var sumpig och stenig. Som tur var fick ryttaren henne att stå alldeles still trots att hon var så rätt att hon skakade i hela kroppen. Det hade kunnat gå väldigt illa om hon stuckit iväg i den skogen. Vilken duktig ryttare jag har. Jag skulle blivit livrädd. Det blev sen en snabb skritt hem.
 
Igår på träningen hann det bli mörk och hon fick för sig att skogen vid ena kortsidan var farlig. När jag bad tränaren ställa sig där gick det bättre. Då anlände en ny häst med transport, läskigt igen. Precis när hon lugnat ner sig kom en ryttare i mörkret med pannlampa. Då kändes det som hon fått för nog. Men vi red igenom LB programmet med lite dåliga vägar på en del ställen.
 
Idag hade jag tänkt en lugn träning på banan. Det blev en light version av igår. Det hann bli mörkt. Sen började min man flytta på trailern på gården och slutligen kom grannen igen ridandes på vägen, klappidiklappp med pannlampa. Min stackars häst var väldigt upprörd idag igen. Men vi tränade lite på vägarna och när jag red igenom programmet på slutet var hon underbar. Det kändes som att lägga i en pollett och hon svävade fram självsäker på vad hon skulle göra. 
 
Jag blev lite imponerad av henne idag. När jag tog ut henne gick hon direkt fram och nosade där hästen igår hade blivit lastad. Hon hade inte sett var det var men måste ha gått på lukten. När vi kom ner till ridbanan gick hon åter igen direkt fram till det ställe där en häst skitit igår men själva skiten var borttagen. Hon stod länge och nosade där också. Intressant!
 
MARION fick gå med de andra i hagen idag och svällde upp som en ballong. Travade henne en längre sträcka på en skogsväg. Castilja tömkörde jag senare på kvällen. Hon  var lite mer stel än vanligt i högersidan. Hon ska gå ett tufft tränings pass i morgon så det var viktigt att lösa upp knutarna på henne. 
 
I morgon blir det vila för Attriana och löshoppning på onsdag. Sen dressyr torsdag och fredag samt tävling på lördag.  
 

 

Måndagen den 31 oktober 2011 kl. 20:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.