Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

skrittgymnastik

 Fredag den 28 oktober 11 grader och moln

 
Idag var hästarna lite lojare, beror det på vädret tro? Började med ATTRIANA, promenaden vid fåren lite dramatisk idag igen. Idag provade jag att prata lite med fåren när hästen stod i flyktställning och stirrade med stora ögon. Det gjorde att hon slappnade av och vi kom förbi tillslut. Jag bad henne även att sänka ner huvudet och då blev hon kolugn. 
 
Hon kändes fantastisk i skrittgymnastiken som vanligt. Red med kandaret men utan nosgrimma. Kandaret har handgjorda bett i järn som alla mina hästar tycker så mycket om. När vi kom till jobb efter joggning i trav och galopp arbetade jag mest i galopp. Gjorde massor av fattningar, från trav och skritt. Red öppnor längs långsidorna och bytte varv i sluta. Det sista arbetet var många fattningar på spåret med bara några galoppsprång. Jobbigt sa hon efter ett tag och försökte fuska. Då gjorde jag det en gång till och gick in med den samlade galoppen och red en så liten volt det bara gick. Häftigt i högergaloppen och OK i vänstergaloppen. Idag var hon som vanligt lugn när jag lade ner henne, nosen nästan i backen. Trots att hon några gånger i samlingarna blev lite stirrig och tittade mot skogdungen som hon gör när on blir lite upprörd.
 
MARION var också fin. Tänk den gamla hästen med den stora magen är så känslig. Det räcker med att jag lyfter upp andningen lite så får jag de halva stegen. Från den kan jag bara lyfta lite på respektive sittben så får jag piaff. Annars blev det mest galopparbete för henne också. Varvade mycket med samling och framåt. Red en båge på kortsidorna i samling och ökade till nästa båge med samling på den andra kortsidan. Ibland red jag diagonalt med ett byte. Jätterolig övning som jag kan rekommendera. Satt sen och red byten för att träna mig själv. Red idag i förvänd galopp längs spåret och bytte när det kändes bra. Ett ganska bra sätt att byta då man kan vänta in rätt tillfälle och det blir ett rakt byte.
 
Nu till stugan igen. Hästarna rids ut i morgon och ev träning på söndag. 
 

 

Fredagen den 28 oktober 2011 kl. 13:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.