Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

frisk galopp

 Onsdag den 26 oktober 6 grader molnigt

 
Riktigt pigga hästar idag. Började med ATTRIANA, gick den vanliga svängen med henne till ridbanan. Nu var fåren tillbaks i sin hage där vi skulle passera. Hej och Hååå! Men med bestämdhet, tålamod och lite godis kom vi förbi med bara några steg i balanstrav. Bestämde att det skulle få bli ett litet tuffare pass idag. Nu har hon varit överladdad i flera dagar. Skrittövningarna höll jag dock i lösgörande övningar. Det enda jag lade till var böjning. Joggade igång och hon kändes så lätt bara flög fram. 
 
Arbetet idag gick mest i galopp. Började med lite tempoväxlingar i fältsits. Red även lite olika vägar med lite mindre volter. Red lite fattningar på rakt spår och förvänd galopp i sluta. Där krävs det en hel del av mig och jag känner att min fysik är för dålig. Ryggen slut och sedan några dagar kan jag inte vinkla höger knä. En ung frisk ryttare på denna häst skulle kunna bli hur bra som helst.
 
Minskade volten i sluta och ökade ut i skänkelvikningar. Kanon till höger och rätt skapligt till vänster. Provade att rida i förvänd galopp i sluta genom några hörn. Det gick så där, men var nytt för Attriana så det var väntat. Avslutade med att rida LB programmet. Förutom att det behövdes några halvhalter ibland kändes det bra. 
 
Hon var så laddad, när jag kom på att jag skulle räta upp mig kom startmotorn direkt gång i bak. Hon brukar var lugn när jag lägger ner henne. Men, vis av gårdagen släppte jag henne inte helt det kändes berättigat. Öronen stod rätt upp. Inget bra tecken de ska ligga ner. Strax innan jag var klar upptäckte jag en skidåkare på vägen. Hon hann inte se honom utan jag låtsades vara klar och gick av. Gissa om hon blev hög som en staty när hon upptäckte honom. Skönt att vi slapp avsluta med bus.
 
Red även dressyr med MARION. Hon var också pigg och kändes lätt trots att hon har stor buk. Hon är så känslig för alla hjälper att det är en fröjd att rida henne. Red även henne mest i galopp som var frisk. Tidigare har hon helst velat gå i för samlad galopp. Nu nosade jag bara på den och red sen framåt. Även med henne red jag slutor i galopp på volt och ut i skänkelvikning då i frisk galopp.  Det var riktigt roligt. Hade tänkt rida jakt med henne den 5 oktober men nu blir det KM samma dag så jag måste välja Attriana och tävling. 
 

 

Onsdagen den 26 oktober 2011 kl. 14:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.