Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Isabellas första dag som pensionär

 Tisdag den 25 oktober molnigt 10 grader

 
Förra året vid den här tiden hade snön kommit. Så skönt det är med barmark. Idag har  Isabella inlett sin pensionsålder. Vi tog av henne skorna, ett stort steg. Nu blir det vila och något lättare arbete på gräs eller snö. Få se tiden an hur hon artar sig, Äter lite för dåligt av hö tycker jag. De andra två fick nya skor med fyra broddar. Gräset är halt så det känns bra med lite mer stopp. I ock med nya vinklar på hovarna blev det vila idag. 
 
I går kväll satt jag och tittade på en tysk tränare som ridit 700 grad prix. Han var mycket för att de skulle svara på skänklarna framåt med en stilla hand. Han red själv två hästar. Problemet var att han bara skänklade pang på! Inte när rätt bakben var i luften som man ska göra för att få bästa resultat. Rätt enkel ridning med andra ord. Men han är säkert bra på annat? När man varit med så många år som jag är man väldigt kräsen. Jag reagerar ännu mer när jag ser att en ryttare sitter snett och tränaren inte påpekar det. Det går aldrig att kräva att hästen ska bli rakriktad om man inte tar tag i ryttarens sits 
 
Sent i går kväll red jag Attriana. Hon var på hugget i mörkret. Speciellt var eller spelade hon rädd på ett ställe där jag piafferade henne i fredags morse. Jag skulle då iväg till stugan och snabbjobbade både Marion och Attriana på töm. Marion började trampa och riktigt fint när jag började med igångsättning från halva steg i skritt. Attriana trampade också fint men inte lika jämt som Marion. Men, det kommer! Hon blev lite laddad och såg spöken därav spökerna i går kväll. I går kväll när jag skulle lägga ner henne for hon plötsligt iväg när jag satt med långa tyglar. Jag hann naturligtvis inte reagera utan tappade sitsen bakåt och höll mig kvar i sidorna med sporrarna rakt in i hennes mage. Kändes inte så bra och lite taskigt mot henne. Kunde slutat med katastrof om jag inte hade en sån snäll häst som jag har. Hon galopperade stillastående i stället tills jag hade fått ordning på tyglar och sits. Det gäller att ta hand om en gammal dam. 
 
 

 

Tisdagen den 25 oktober 2011 kl. 18:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.