Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

möss

 Torsdag den 13 oktober 2011 sol 9 grader

 
Vilken härlig häst jag har! Hon är nu så lättriden och lyssnar så bra. Förberedde henne noga inför dagens övning som var början på galopp piruetter. Skrittprogrammet började jag med lite böjande övningar. Gick sen över till bakdelsvändningar och skrittpiruetter. Från rakt spår i öppna och sluta, sen från böjning. Red även lilla fyrkanten och vände framdelen i hörnen. Joggade i trav och galopp, där jag även lade in förvänd galopp. Nu var hon i fin balans och mjuk i kroppen. 
 
Red först några öppnor i mycket samlad trav på långsidorna och lade ner henne i volter på kortsidorna. Bytte varv med skänkelvikning i lättridning. Galopparbetet fick först bli i fattningar från bakdelsvändningar på stora mitt volten. En övning som hon tyckte var så svår tidigare. Nu kände hon igen sig och det gick lätt och bra. Red sen galoppfattningar från skrittpiruetter. Bara några steg. Hon var fantastisk i höger galopp. I vänster fick jag göra om det fler än tre gånger som är mitt övningsantal. 
 
I traven blev jag ett tag lite osäker om jag hade ridit två eller tre långsidor i öppna. När jag tänkte på börja den fjärde reagerade Attriana med förvåning. En sån där tanke som man bara uppfattar väldigt snabbt. Jag red direkt skänkelvikning på diagonalen i stället. Det är den här närheten till hästen som jag tycker så mycket om och som gör arbetet med hästen så spännande.
 
I morgon åker jag till Älvkarleby med lilla vovven Greta och Attriana. Hon ska stallas in på Älvkarleby Ridklubb några dagar. Det blir lite extra miljöträning och jag kan stanna i min stuga några dagar utan att behöva åka hem för att rida. Min astma kommer att må bra av långa promenader í den härliga havsluften. På kvällarna har jag tänkt att sitta och skriva på mina artiklar. Hoppas bara att jag inte får besök av möss som kommer in för att övervintra i stugan. Har nog lite fobi för de där hemska djuren. Tänk om Greta fångar en och äter upp den med det där knastrade äckliga ljudet. Då får jag nog springa över till en granne och hämta hjälp. Men pinsamt blir det! 
 

 

Torsdagen den 13 oktober 2011 kl. 20:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.