Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Ultuna Hästvänner

 Tisdag den 11 oktober 2011, 9 grader sol

 
Varit till Uppsala idag på styrelsemöte för Ultuna Hästvänner där jag är ordförande. Vi har några projekt på gång. En jakt i Hågadalen den 5 november som vi förbereder. Även ett studiebesök på vet. Kliniken hos en av styrelsemedlemmarna. Hon är veterinär och har bland annat ett litet labb som studenterna får lära sig att på rätt sett ge sprutor på artificiella djur. Det ska bli spännande och lärorikt. Sen har vi ett föredrag om mögel i hö och ett om hur man bäst släpper ihop hästar, som är ett doktorsarbete. Senare i vår kommer vi att få  lyssna på den senaste forskningen om hovbroskförbening. Alltid kul att träffa gänget och spåna om framtiden. Vad vi gör finns att läsa på Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU,s hemsida om man skriver in sökordet Ultuna Hästvänner. Där ligger även SLU,s informations sidor om hästforskning och råd. Man kan även se filmen om professors installationen med Kyra Kyrklund och Jan Jönsson.
 
Det blev ridning av Attriana i mörkret på ridbanan. Red endast lösgörande övningar i lätt eller fältsits Skänkelvikningar på volt och raka spår, förvänd, böjd öppna. Olika storlekar på cirkelbågar, serpentinger och lite tempoväxlingar i galopp. Hon var väldigt pigg och fräsch. Hela tiden gick hon och väntade på att vi skulle göra lite svårare saker. Frågade och undrade hela tiden. Även när jag avslutade och lade ner henne på åttvolten. Det kändes som om hon behövde detta enkla pass för att rensa hjärnan. 
 
När jag var i stan idag passade jag på att besöka höstens marknad. Letade efter och fann en tunnare typ av tröja i ull från Peru. Underbart smidig och varm. Attriana reagerade direkt att jag hade något nytt på mig och stod och nosade länge på tröjan. När jag ridit klart och steg av henne nosade hon på tröjan igen. Min man hade aldrig märk att jag hade en ny tröja, minsann! 
 

 

Tisdagen den 11 oktober 2011 kl. 20:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.