Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Greta hittar på bus

 Onsdag den 5 oktober 2011, 14 grader och sol

 
Det blev inte som jag hade tänkt igår. Var på långpromenad i Östa vid Dalälven. Det är medicin för mina lungor som inte mår så bra tror jag. Vandrade över en fin mosse till ett fågeltorn. Greta som vill så högt upp som möjligt som den bergshund hon är klättrade lätt upp för trappstegen. Sen försökte hon hoppa upp på räcket så hon skulle kunna se ut. Vi fick lyfta upp henne och hon granskade omgivningen noggrant. Undrade hur hon skulle ta sig ner för den branta trappan, men det var inga problem det heller. 
 
Jag var ganska trött efter promenaden och kom inte ut med Attriana förrän vid 20 tiden. Det blåste kraftigt fortfarande och jag kände mig lite yr och konstig så det fick bli tömkörning. Efter att ha arbetat igenom henne i skolor, ryggning och halva steg travade och galopperade jag henne på en volt. Arbetet bestod sen i samlad trav och samlad galopp. Förberedde med övergångar och tempoväxlingar. Hon var ganska taggade i mörkret och blåsten så det blev ett bra jobb.
 
Idag red jag däremot först delar av LA programmet och avslutade med hela programmet. Det var nog tredje gången idag som jag red det och hon kunde och kände igen programmet. Så fort de lär sig ett program. Känner mig nöjd med det mesta. Ryggningen blev bra med 5 steg och jag lät det räcka med det. Den förvända galoppen fungerar bättre i vänster galopp nu?? Rider vägen lite slarvigt men hellre det än att hon bryter av. Ökningarna som föregås av en liten halvhalt känns bra. Skänkelvikningarna flyter på jättefint, volterna blir bra. Red 10 m volten i vänster galopp lite större. Den ökade skritten kändes framåtgripande och bra. Uppridningarna och halterna gick också bra. Ja, i stort sett gick det väldigt bra med tanke på denna snabb träning.  Hon är lite lustig den lilla hästen. När jag skulle fatta den första högra samlade galoppen tvärnitade hon. Jag är på henne som en igel med skänklarna och hon bara står still. Ser nog ganska roligt ut. Men anledningen är att det ska vara otrevligt att stå still i stället för att fatta galopp. Alla andra fattningar blir hur bra som helst. Det här är hennes lilla egna bus, vet att hon ser illmarig ut på ögonen.
 
Tyckte att Marion skulle behöva komma ut en sväng. Bestämde mig för att ta med Greta och rida lite dressyr på en äng i skogen. Greta fick fnatt och sprang som en liten tok när vi kom ut på öppen mark. Sen försvann hon! Jag fortsatte och red lite dressyr  ca 20 min men hunden dök inte upp så jag blev lite orolig. Hon brukar inte springa ifrån mig. Ringde hem men hon hade inte sprungit hem heller. Red tillbaks och då kom hon ut från skogen. Det kändes helt underbart att se henne igen. Undrar bara vart hon varit och varför? Om hon hade haft koll på mig hela tiden men tyckte att det var jobbigt att springa i högt gräs? Hon så inte särskilt trött ut. 
 

 

Onsdagen den 5 oktober 2011 kl. 13:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.