Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

halvhalter

 Torsdag den 15 september 2011

 
Träningen med Attriana är i full gång. Har haft tre förberedande dagar inför tre dressyrpass. Började med en dags vila, därefter uteritt i skritt och dagen efter tömkörning. Idag var den första träningen på banan. I tömkörningen igår var hon väldigt sugen på att samla sig hon stannade upp och trampade lite själv. Tittade på mig och undrade om det var godisbra? Eftersom hon hade saktat av själv ville jag att hon skulle gå fram direkt efter trampet. OK, sa hon och travade på i lång och låg form. Den duktiga lilla hästen. I galoppen var hon också väldigt samlad och galopperade på en liten volt utan stöd från mig. Skönt att det fungerar med samlingen igen. Ock, tänk så långt man kommer med lite godis. Som i mitt fall består av några bitar pellets. Jag har t.ex. helt fått bort att hon surar när man spänner sadelgjorden genom att ge henne godis efter att gjorden är spänd.
 
Nu är det träning inför start i LA:1i oktober. Red igenom programmet idag. Allt fungerar bra utom den förvända galoppen i vänster galopp. Hon håller den något sånär om jag rider en snäll väg, med det är det vi ska lägga fokus på nu i träningen. Hon har varit väldigt pigg och samarbetsvillig den sista tiden. Förmodligen för att det är lite svalare. Idag låg hon på så mycket att jag fick använda mig av halvhalter. Det har aldrig behövts förut. Hon brukar alltid vara bärig, men det är bara roligt att hon är så pigg och känns så fräsch. Jag kommer att träna henne inför tävlingen men på själva tävlingen lånar jag ut henne till en stackars lagmedlem vars häst har blivit halt. Bättre att de yngre ryttarna får tävla. Jag känner att jag gjort min del på tävlingsplatsen. 
 
Min ridklubb hade en lokaltävling i söndags. Eftersom Attriana hade sträckts sig var jag inte med och red för vårt lag. I stället satt jag speaker. Ett ganska roligt jobb då man måste var med och titta på alla ekipage. Det är tragiskt att så många ryttare sitter så dåligt. Av 39 ryttare var det kanske bara fem som kom ner på hästen och kunde påverka med sin kropp. Centrerad ridning till alla skulle jag vilja säga! Många fina hästar hade de så det är lite synd att de försämrar gångarten med att inte sitta med i hästens rörelser.
 
 
 
 

 

Torsdagen den 15 september 2011 kl. 20:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.