Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Bröt lårbenet igång med dressyrträning igen

 Torsdag den 1 september 2011

 
Känner mig trött efter att ha jobbat första veckan efter semestern. Det blev även bråda kvällar i stallet. Temperaturen sjönk och Marion var nyklippt. Jag är väldigt försiktig med att hästarna inte får äta frostigt gräs så jag ville ha in dem i vinterstallet till natten i tisdag. Det var bara plus tre grader vid 23 tiden.
 
Jag hade köpt träpellets och lagt in på skivor i boxarna, det blev riktigt halt. Var alltså tvungen att göra om allt. I Attrianas box blev det gummimattor och i Isabellas box takpapp. Marions box hade kvar sina gummimattor från förra säsongen. Eftersom det var kalkat i botten blev det väldigt dammigt när vi tog ut underlaget. Inte alls bra för min astma. Det blev lite extra jobb men hästarna fick komma in. Attriana hade varit orolig under första natten. Det knastrade under fötterna på henne när hon flyttade sig. Andra natten gick bättre. 
 
Två stora saker har hänt sen jag skrev sist. Castilja vann sin första hopptävling på 95cm bana med Julia. Hon är en verkligt duktig liten ryttarinna. På sina fyra B ponnyn har hon vunnit en stor del av de tävlingar hon deltagit i. Denna gång var det stilbedömmning och även den vann hon alltså.  Ponnyn är ofta inte så bra grundridna och jag har tömkört dem i dressyr så de blivit smidiga och starka. Den servicen borde alla små ponnyn och deras ryttare få hjälp med. Det tillsammans med en duktig ryttare ger resultat. Även träningsupplägget i övrigt har hon hjälp med av min medryttare tillika  familjemedlem. 
 
Den andra stora händelsen är att jag har varit och tittat på Nordsvenska Kaxe i sin första dressyrträning efter att han bröt lårbenet i oktober 2010. Det riktigt strålade av honom att vara igång igen. Enl. matte tycker han bäst om att gå i galopp eller i skritt. Svårigheten är att våga sträcka ut vänster bakben bakåt. Han fick jobba i korta bäriga steg och successivt töja ut sig bakåt. Det var sen inga problem alls. Vilken fantastisk historia. Tänk om alla hästarna hade en sådan kunnig och omtänksam matte. Många får sluta sin tid för tidigt. Den första tiden fick han  hänga i sele i sin egen box i sin invanda miljö. Att må bra psykiskt är lika viktigt som något annat när det gäller rehabilitering. Mattes homeopat medel har nog hjälpt honom på traven också. 
 
ATTRIANA har varit ute och galopperat med min medryttare, jag red dressyr i går. Red med bara sporrar men inget spö i handen för att träna till tävlingen. Jobbade mycket på volt i börja med alla rörelser. Ute på långsidan när jag kortade henne försökte hon själv få till några piaffsteg. I trav hörde jag att en sko glappade. Hovslagaren skulle komma samma kväll, vilken tur. Hon har fått nya skor som ska vara bra för hennes hovsprickor på fram. Jobbade mycket med galoppen med bl.a. tempoväxlingar på volt. Red i riktigt samlad galopp några steg, härlig känsla! I dag blir det mer fokus på förvänd galopp och vändningar i galopp.  
 
Det gick inte så bra med träningen idag. Attriana ville inte jobba i höger varv. Släppte henne på banan och såg att hon inte ville arbeta med höger bak. Såg nog faktiskt lite stel ut även på vänster. Hittade ett litet så på det högra bakbenet så vi fick hoppa över träningen idag. Hoppas att det blir bättre om några dagar. Hon få stå med lindade ben under nätterna för att inte överbelasta något annat ben. Kändes lite snopet. Men, så klokt av henne att stanna och säga att jag vill inte arbeta. Hon är rätt mysig ändå.
 

 

Torsdagen den 1 september 2011 kl. 19:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.