Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Var sitter vår manke?

 Fredag den 26 augusti 2011

 
Igår hade jag en underbar ridtur ute över skog och ängar. Jag försökte vara så avslappnad jag kunde men en häst kan man inte lura. Hon blev rädd för sig själv när hon pruttade och om jag tittade på något tittade hon direkt åt samma håll. Men det gick så bra och var underbart. Hade en liten fundering, när en häst är osäker ska man ju lägga handen på maken. Min manke måste väl vara nackkotan. Satt och gned lite på den för att undersöka om jag skulle bli lugnare. Men, Nej.
 
I morse tränade jag på banan. Det fick bli ett lite tuffare pass och hon var väldigt pigg och glad. Red en hel del på volt och gjorde alla rörelser i alla tre gångarter. Öppna åt båda håll. Sluta åt båda håll, flyttade ut bakdelen och red små tempoväxlingar. Det gick inte lika bra i galopp men skapligt i alla fall. Ryggningen var fantastisk idag, kul, då har vi löst det problemet. Några tramp blev det också ur de halva stegen. Avslutade att rida ett program, en variant av lätt C, kom inte ihåg det riktigt. Vi ska nämligen tävla igen den 11 september i hemmalaget och på hemmaplan. Måste ställa upp för laget. Tråkigt att börja rida de tråkiga programmen igen. Hon kom ihåg vägarna och kändes fin i alla fall. Fattningen i vänster galopp som krånglade förut var tillbaks, det blir lite att träna bort. Får lura henne på något sett. Men vad de kommer ihåg händelser i samband med platser. 
 
Castilja har jag tömkört två gånger denna vecka. I måndags var hon väldigt het idag var hon lite stel i höger sida. Hon hade gått ett tufft hopp träningspass i Heby i tisdags. Tror det satt i lite idag. Det fick bli rehabilitering och hon blev relativt mjuk och liksidig. På söndag ska hon på sin första tävling, det blir stilbedömning i hoppning så vi får hålla tummarna. 
 
Själv har jag nu varit hemma och skurat klart stallet, varenda liten borste är ren. Planat ut ridbanan och spåret på den. Lagt in skivor i boxarna och fyllt på träpellets. Det blev som skridskobanor så tyvärr måste jag göra om allt och lägga in gummimattor i stället. Golven behöver skydd eftersom det är trägolv. Pelletsen har jag testat i sommarstallet i sommar på betonggolv och det är ett utmärkt underlag och väldigt drygt. Ingen mer torv i i stallet nu efter tvätten. Kul att prova något nytt! Nu bär det av till stugan och havet. Hoppat över “Bettanträningen” på lördag, sån jag har blivit?   
 

 

Fredagen den 26 augusti 2011 kl. 13:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.