Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

lösa byten

 Torsdag den 25 augusti 2011

 
Har haft några spännande och lärorika dagar med ATTRIANA. Ridit tre pass på banan och ett lösträningspass. På banan tränade jag ryggningen. Den fungerar så bra på marken och nu även uppsutten. Hon går lösgjort med distinkta steg. Det blir ca fyra till fem steg sen sackar hon så det är bara att träna vidare. Förövningen till ryggningen var att jag arbetade med många tempoväxlingar och med att göra dem med mitt bäcken, framåt och bakåt. När hon lyssnade på den hjälpen och blev elastisk kunde jag använda bäckenet som kommando för ryggningen också. 
 
Piaffen tränade jag med många övergångar. Börjar alltid med att hon ska hitta jämnhet i de halva stegen i skritt. Går några steg och vilar i låg form emellan. Efter att det fungerar utan spänning trampar jag henne i skrittpiaff, några steg bara. Dessa steg blir också högre och finare för varje gång. Även dessa ska ökas på i antal. Övergången från piaff till skritt gör henne lugna medan övergången till galopp ger mer energi även till galoppen. Kul att vi kommit så långt och hon behåller lösgjordheten. Lösgörande arbete varvas hela tiden med det samlande. 
 
Igår hade vi roligt på banan. Hade tänkt att löshoppa henne men kom på andra tankar. Efter att ha skrittat och travat över cavaletti med olika avstånd lösgalopperade jag henne på banan. Började med att byta varv på ena kortsidan med ordet changé som hon känner igen. Hon gjorde ett helt rent byte i galoppen. Så jag fortsatte med det jobbet i stället. Efter några byten började hon skena runt och skrika som hon gör när hon tappar fattningen. Jag bara väntade ut henne och tillslut slutade hon att springa. Arbetade med detta i tre perioder och brydde mig inte så mycket om hennes hysteriska utfall. Rena byten blev det! Efter att jag var klar kunde jag som tur var få henne att skritta på kommando. Jag fick ägna en timme åt att släta ut banan och hon stod som en staty i 15 minuter. Sen gick stressen ur henne och hon började beta lite försiktigt. 
 
Flykten kan jag aldrig få ur henne helt men det här kanske kan vara ett sätt att hantera den, låta den komma och vänta in?? Lite synd om det påverkar bytena? Funderar vidare. Det kan fungera om jag lägger de uppsuttna byterna på en annan plats och lägger in skritten direkt efter bytena. I samband med de lösa byterna kan hon lära sig byten på kommando som blir rena och fina. Idag tänkte jag faktiskt ta mod till mig och rida ut hon behöver det. Medryttaren få ta intervallträningen ute i stället så skrittar jag bara, Hoppas det går bra? Att hon ta hand om sin skröpliga matte.
 

 

Torsdagen den 25 augusti 2011 kl. 10:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.