Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

död häst

 Tisdagen den 16 augusti 2011

 
Varit hemma för att jobba med  Attriana och Castilja. Åker tillbaka till stugan i dag och kommer hem på fredag igen. I stugan får jag lugn och ro med att skriva kapitlet om ryttarens sits. Det är ett omfattande ämne så det gäller att hålla sig till fakta. Många bra tankar finns så det är roligt! 
 
ATTRIANA red jag sent på kvällen i skymningen. Det var svalt och skönt och hästen var lagom pigg. Mjuk och fin var hon i kroppen. Ryggningen för hand fungerar bra även när jag petar med spö på korset så att hon lyfter på bakbenen. Det fungerar även när jag sitter på henne, men efter ca 10 steg slutar hon att gå bakåt. Där är målet att gå bakåt i en åttvolt. Åttvolt red jag henne även i galopp med byte i skritt. Jag gjorde lite mindre volter än vanligt och fick lite protester. Men hon var lite roligt i stället för att stanna helt gick hon sakta, sakta fram i skritt, medan jag bad om galopp. Hon testade om jag inte skulle bli lika irriterad på henne som jag blir när hon stannar upp helt. Kul att de testar och tänker. När hon var klar med sin lilla protest gick det väldigt bra. Red halva steg i skritt och hon börjar bli trygg med det, lade även in ett par piaffsteg i det. Full fart framåt nu med piaff träningen. Jag känner så för den gamla klassiska träningen och kommer att jobba mycket med den. En tävling den 11 september får det nog räcka med. Att arbeta hästen i sin egen balans och med lösgjorda vackra rörelser är så underbart. Tävlingsridningen innebär ofta lite stress eftersom allt måste vara perfekt.
 
Tömkörde Castilja i ridhuset och hon var väldigt fin. Det hade legat en häst och självdött i ridhuset som blivit liggande där i fem dagar. Så det var en fläck med borttaget spån och hundar som varit och grävt efter bloddoften. Man fick undvika att gå där. Det kändes lite olustigt. Kände lidandet av den stackars hästen som hade haft så ont i kolik. Ett föl på fyra veckor hade hon men det går bra med handmatningen, alltid en tröst. Ett trevligt telefonsamtal fick jag från en väninna som har en Nordsvensk travare som bröt lårbenet för snart ett år sedan. Hon hade tagit hem honom och vårdat honom själv. Gjort en hängsele och gett honom homeopatmedel. Tänk! Han reds i sin första träning på ridbanan igår och det gick utmärkt. Lite stel i bakbenet men inte halt. Det är ett underverk! Roligt med en sådan underbar häst och underbart med hästägare som tar så fint hand om sin häst. Kanske upplärd av mig? Då hon var min medryttare under 70 - talet. Arvet går nu vidare till hennes duktiga döttrar. Frågan till en av dem har gått om hon vill tävla Attriana. Så kan jag själv lämna den biten. 
 
I morse tömkörde jag Attriana. Började med att gå ner till jaktstugan för att se vad de hade gjort med den  eftersom det var byggjobbare där när jag sist red förbi. Till Attrianas förfäran såg det inte ut som vanligt. En ny altan var byggd. Attriana lade genast in gasen för flykt. Lyckades hålla henne kvar. Sen var det bara att vänta ut henne. Det slutade med att hon försökte stiga upp på verandan och tillslut även kunde gå sakat därifrån. Men, det tog nog 20 min minst. På banan ville hon själv börja piaffera på en gång. Så vi jobbade med den. Gjorde övergångar från piaff till skritt, trav i låg form och slutligen till galopp. Galopperade henne även på små volter väldigt samlat med helt lösa tömmar. Hon blir starkare för var dag. Nu väntar en uteritt i morgon med galoppträning och dagen efter vila.
 

 

Tisdagen den 16 augusti 2011 kl. 14:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.