Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Lägret över!

 Tisdag den 9 augusti 2011

 
Börjat äntligen landa i vardagen igen. Förkyld och väldigt trött. Det har varit väldigt mycket jobb med lägret jag anordnade för ridklubben. Kontakter med tränare, ridklubb om stallplatser och banor, stugor att hyra mm. Det blev väldigt lyckat allting, men för att det ska bli lyckat krävs bra planering. Något vi hade tur med var vädret! Helt fantastiskt, regnet kom när vi skulle åka hem.
Älvkarleby ridklubb tog emot oss med öppna armar, jättefin anläggning med bra banor och fina stall. 12 hästar hade vi med oss. Deltagarna fick bo vid havet nära sandstranden i nya fina stugor. Maten åt vi tillsammans och grillade på lördag kväll. Senare på kvällen hade vi vuxna vinprovning med en expert. Det var svårt men intressant, en helt ny värld att leta smaker, dofter och lukter. Vi skulle hitta hästraser i vinerna. Vi drack inte av vinet så jag kunde åka bilen hem till stugan efteråt. Eftersom jag hade så nära bodde jag i min stuga. 
 
Attriana skötte sig inte speciellt bra. Nu är det nog dags att tänka på att jag ska sälja henne. Det svider i hjärtat för jag älskar henne men hon passar bättre hos en yngre ryttare. Ska fortsätta att utbilda henne i piaff och passage sen får jag nog ge mig. Har mitt lilla PRE föl att tänka på som efterföljare. Attriana är så underbar, gnäggar och kommer alltid fram till mig när hon ser mig. Men, hon har en lite hysterisk sida, som jag hela tiden håller tillbaks. Hon är inte dum kastar av eller så men det finns något i henne som kan explodera. Det är också det som kommer att göra henne till en fantastiskt bra tävlingsindivid. Själv är jag inte längre intresserad av tävling. Bättre grundutbildad häst kan man nog inte få tag i. Mjuk och fin sitter inte fast någonstans. 
 
Första ridpasset på lägret gick bra. Under det andra sprang det omkring hästar i en hage intill och det gjorde henne fruktansvärd rädd. Jag vet varför hon blir så här ska berätta om det vid ett annat tillfälle. Jag klev av och gick upp igen när de andra hästarna var intagna och det gick bra att fortsätta. Men, dagen två red en annan tjej henne och det gick jättebra. Hästarna i hagen bredvid var lugna. Men, i stallet efteråt fick hon fullständigt panik, utan anledning. TRODDE JAG!
 
Nu har jag fått en förklaring. Det var en elektrisk insektsfångare som de hade satt på i taket. Jag såg den aldrig men Attriana såg och hörde den och förstod inte vad som var pågång. Hon var verkligen helt panikslagen. Jag hade många funderingar hur jag misslyckats med att hålla hennes flykt borta. Har tränat på så många olika situationer men kände mig misslyckad. En sak ska man ha tankarna när man arbetar med djur. Det är lika svårt att arbeta bort jakt i en jakthund som det är att arbeta bort flykt i ett flyktdjur. Hade tänkt sälja henne efter den händelsen men vi jobbar på ett tag till. Men, jag tror nog att jag kommer att sälja henne i alla fall. Det är en fantastisk tävlingshäst jag har men jag har själv tappat intresse för tävling. Hon var också menad som en pensionsförsäkring. Men, hon är så underbar! Jag älskar denna häst, så det kommer att bli väldigt svårt. 
 

 

Tisdagen den 9 augusti 2011 kl. 12:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.