Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

ny övning

 Lördagen den 30 juli 2011

 
Planen gick i lås med tömkörning i fredags kväll och dressyrridning i morse. Jobbar henne nu med mycket samling. På töm fick hon galoppera på små volter med bara ett lätt stöd på yttertöm. Trampade henne lite också. Jag gör det på volten där är hon lugnast. Provade en gång ute på spåret när jag gick bredvid henne. Men då fick hon lite panik trots att jag inte höll speciellt mycket i henne. Jag har ägnat fem år med att hålla flykten borta men den finns där i bakgrunden hela tiden. När jag ledde upp henne till stallet efteråt var hon taggad för allt som rörde sig. 
 
Ridningen i morse började jag med att böja henne för hand i en ny modell. Böjer henne inåt och flyttar samtidigt inre bakbenet mer under hennes kropp. Uppsutten är de samma övning som när jag rider henne på volt ställd inåt och flyttar bakdelen. Böjer henne också åt båda hållen med hög hals. Red sen harmoniövningen med låg form, sakta, bärig trav i olika rörelser. Red henne överböjd åt ett håll men flyttade henne åt det andra hållet. Red henne därefter mest i galopp. Lyckades behålla vänster förvänd galopp en halv volt. Jag tycker inte om förvänd galopp, det känns så konstigt och lite elakt mot hästen, men det är en nyttig rörelse. Gjorde en hel del fattningar från skritt, i sluta, i böjning, från piaffsteg och på rakt spår. På stora åttvolten red jag enkla byten med bra skrittkvalitet. Det var roligt för det var en övning hon inte varit så bra på tidigare. 
 Planen är nu dressyr i morgon igen, ut på måndag i skogen, vila på tisdag som vanligt. Dressyr på onsdag med bara lösgörande övningar. På torsdag åker vi till lägret och jag tömkör henne där på eftermiddagen. 
 

 

Lördagen den 30 juli 2011 kl. 20:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.