Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

felfri häst!

 Söndag den 10 juli 2011

 
Kommit hem efter en helg i Örebro och tittat på SM för fjordhästar. Kollade bara upp dressyren. Det var ung. som vanligt. Trodde att det skulle vara en jämnare kvalitet eftersom kraven höjts för att få starta. De bästa var klart godkända. Cristall, pappa till min sista fölunge kom på 5 e plats. Han var 3 a i uppvärmnings klassen,, helt godkänt!
Flera hästar bara tassade på i sina gångarter, det fanns ingen energi och styrka. Jag sakande halvhalter. Många högerhänta ryttare satt hela tiden på vänster sittben. Vilket tyvärr är väldigt vanligt bland ryttare över lag. Det krävs styrketräning av ryttarna för att bli mer liksidig. Hästarna är bra snälla som kämpar på och gör sitt bästa. En Sindarve häst gjorde den finaste ryggningen jag någonsin sett. Han var för övrigt väldigt lik min förra fjording som jag tävlade mycket med. Han var också duktigt på ryggningar. Hans morfar,  Markus var pappa till min häst, som var den vackraste fjording jag haft.  Passade på att ta semester i dag och fick se en hel del fina platser med min son. Bl.a. var vi till Julita och tittade på en fantastisk rosenträdgård. Stannade också på förmiddagen hos våra vänner i Örebro och tittade på deras hästar. Louise dottern har blivit jätteduktig och hoppar nu 130 klasser. Stolt är jag att hon red för mig som liten.  
 
ATTRIANA hade varit ute med min medryttare och arbetat med intervall träning idag. I torsdags red jag henne på banan tidigt på morgonen. Vi har nu kommit så långt att hon kan fatta några galoppsprång från en väldigt liten volt. Hon gör det stolt och håller sig helt lugnt, härligt! Ännu roligare var det när Equiatrikern kom i torsdags kväll. Hon hittade inga fel på henne förutom att hon är för tjock. Det har jag aldrig varit med om med någon häst tidigare. Att hon tappar bakbenen vid styrkearbete beror på slaggprodukter av gräset som gör att hon får mjölksyra. Bantning med andra ord så ska det gå över. Det började ju efter min semester i Schweiz då hon fick vila för mycket. Så nu är det bara att rida på. Roligt att få ett sådant positivt besked. Att träningen fungerar och hästen utvecklas utan spänningar.  
 

 

Söndagen den 10 juli 2011 kl. 23:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.