Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

löshoppning på lina

 Onsdag den 22 juni

 
Härlig dag, lite varmt och kvavt kanske med perfekt att jobba hästarna. Några bromsar har börjat titta fram, inte så roligt. Hittade även två fästingar på hästarna. Det var dags igen att ta på switch, en gång i månaden brukar gälla under sommaren.
ATTRIANA löshoppade jag på lina. Det gick bra i höger varv. I vänster varv fick hon “fnatt” och rusade. Samtidigt blev hon rädd för sig själv och gnäggade ängsligt som bara hon kan göra. Fick in henne på en liten volt och hon lugnade ner sig. När jag sedan lade upp hindret på ca 80cm rev hon en gång i vänster varv. Efter det blev hon mer noggrann och koncentrerade sig på uppgiften. Kastade sig upp i luften och slog med frambenen som hon gör när hon är glad.
 
MARION red jag dressyr med. Tog fram musiken jag ska rida till på dressyrfestivalen och försökte tänka ut ett program. 
 
Torsdag den 23 juni.
 
Det har öst ner regn hela dagen. Banan var som gungfly, läskig att gå på så jag var lite fundersam hur det skulle gå att rida. Inte förrän vid tretiden slutade det regna. Började med ATTRIANA som vanligt. Jobbade mycket i skritt. Travade sen försiktigt runt. Det kändes bra! Ville dock inte förstöra banan utan red bara i trav. Jobbade övergångar och de första stegen i skritt efter traven. I höger varv var det fantastiskt bra. I vänster blev det lite hackigare. Men efter ett tag även där perfekt. Slutade med ryggningar -  trav. Efter det travade jag på volten i låg form och tog upp henne några steg i riktigt korta steg. Det ska bli en piaff så småningom. Hon ville gärna fatta galopp men var duktig och gjorde som jag ville.  Jobbade med mitt bäcken bara och hon följde mina hjälper perfekt. Nästan lika bra som fjordingarna. 
 
Med MARION fortsatte jag med programmet. Prövade lite piaff - galopp, men underlaget kändes inte bra. Kommer att lägga in enkla byten i stället. Det är hon perfekt på. Det gäller att visa upp det som de kan bra, för att det ska se harmoniskt ut. Hon har haft betesreduseraren på i natt och var smidigare i kroppen och gick riktigt bra. Vilken skillnad mot när hon var så fet för någon vecka sen. Nu åker vi till havet och stugan och firar midsommar med goda vänner. Ska bli riktigt roligt! 
 
GLAD MIDSOMMAR!  
 

 

Torsdagen den 23 juni 2011 kl. 19:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.