Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

skor och spö

 I torsdags red jag ATTRIANA för en tränare. Fick order om att rida med mycket kortare tyglar än vad jag är van vid. I början var Attriana  lite fundersam men fann sig snart och accepterade situationen. Även om tyglarna var korta hade jag mjuk kontakt i handen. Hon jobbade på bakifrån. Jag har sett en bild på min tränare när han sitter på en häst som är hoptryck framifrån och bakdelen kommer efter. Funderade om det såg ut så på oss också? När man rider för en tränare tycker jag att man ska ha en dialog men med alla tränare går det inte tyvärr. Då är det bara att göra som de säger. Hästen fick i alla fall bra. Enl. tränare är vi framme vid att hon ska komma upp mer och bli mer schvungfull. Precis vad jag känner också. Ett tag kändes det riktigt häftigt. I galoppen fick jag en del stopp vid fattningarna i början. Det är något som alltid kommer att komma när jag ändrar något och inget att bry sig om. Det gick bra sen och jag fick tipset att inte lägga an innerskänkeln vid fattningarna vilket ston kan protestera mot. Det var varmt och tryckande vi blev genomsvettiga båda två. Under hela ridpasset var hon helt i koncentration. En granne stod och sköt in sitt gevär under hela träningen. Inte förrän efteråt när jag ledde henne runt en vända reagerade hon på  skotten. I går vilade hon när jag jobbade. Åker vid 7 tiden på morgonen och kommer ofta hem vid 21 - 22 tiden, så då blir det ingen ridning.

 
Var väldigt nyfiken på hur hon skulle kännas idag. När jag gick ut i hagen för att hämta henne gick hon iväg. Hon brukar alltid komma när jag ropar på henne. Naturligtvis trodde jag att hon var trött på mig. Följde efter men tänkte låta henne vara och ta Isabella först. Men, min kloka kära häst gick bara iväg till toaletten för att uträtta det hon skulle innan ridpasset. Hon kom sen fram till mig med spetsade öron. Ridbanan var sladdad och fin och såg så inbjudande ut. Red bara lättridning i lösgörande övningar. Har börjat med små korta sporrar och ridstövlar i stället för spö och ridskor. Kul att ändra sig. Ock, skönt att slippa ha ett spö i handen. Speciellt som min inflammation i högerarmen inte ger med sig. Idag tog jag dock skor och spö. Tappade ganska snart spöt och orkade inte gå av och hämtade det. Men, nu fungerar det så bra med bara skänklar som hon lyssnar fint på. Jag har blivit väldigt restriktiv på att använda hjälper över huvud taget. När man lägger till en hjälp är det bra att de svara direkt. Tjat är aldrig bra i något sammanhang. 
 
Hon var otroligt mjuk och fin och tyckte att det var roligt. Förmodligen blir det träning för tränare i morgon igen, men nu för min ordinarie tränare.
 
ISABELLA tömkörde jag. Efter uppmjukning i små volter och förvänd öppna fick hon gå på volten  i trav och galopp. Minskade volterna i båda gångarterna bara. Hon blir ganska snart trött. I vänster varv var hon piggare. Tömkörde 30 min. 
 
MARION står inne på nätterna och bantar nu och det börjar göra resultat. I dag ska hon ut med en medryttare och motionera.
 
 

 

Lördagen den 18 juni 2011 kl. 15:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.