Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Tillbaks till min hemsida igen

 Tisdag den 14 juni 2011

 
Efter att ha provat div nya hemsidor har jag beslutat att behålla min gamla. Den är lätt att arbeta med och designen är OK.
 
Vad som hänt med hästarna under uppehållet är att ISABELLA haft en kanon vår. Hon har varit mycket glad i att jobba. Sen kom värmen och det blev lite för varmt för henne. Hon har bara gått två dagar i veckan i lugna pass. I juni fyllde hon även 26 år.
 
MARION har under hela våren varit lite tröttare. Hår och hovar växer mer än vad som är normalt och till det går det mycket energi. Vi i familjen åkte en vecka till mitt underbara Schweiz för att hälsa på bekanta. För att göra det lättare för mina hästskötare lät jag fjordingarna gå ihop på bete. Det blev för mycket gräs för Marion och det gör att hon orkar ännu mindre. Nu är hon klippt igen, satt i bantarhage och motionerar. Vi får se vad det ger för resultat. I annat fall får jag börja medicinera henne mot den ev. hormonrubbningen. Går det vägen satsar vi på dressyrfestivalen den 30 juni med ett spektakulärt nummer.
 
ATTRIANA går riktigt bra. Jag har muskat på mig och hon är inte längre osäker på mig i vänstergaloppen. Ett tag fick jag en hel del stopp som orsakades av stress. Åkte runt och red på lite olika ställen. Tillslut blev det en olat. Jag satt på mig små sporrar, skippade spöt ( skönt för min inflammerade högerarm) och red henne i övertempo ett tag och blev på det sättet av med stoppen. Vi har t.o.m  debuterar på en lokaltävling. I första klassen var hon lite väl skärrad. Blev ledd in på banan. Vi genomförde i alla fall klassen LC med 54 %. Därefter i lätt C fick vi 60.3 %. Jag är jättenöjd med henne. 
 
Tömkörningsponnyn är utbytt mot en underbar C -ponny med de största och vackraste ögon jag sett på en häst. Vi kommer mycket bra överens.
 
Träningsmässigt har jag varit på fortbildning för Adeline Cornelisen . Det var mycket bra och helt i den anda jag jobbar. Att inte krångla till det och vara på att peta på hästarna hela tiden. Ge en hjälp i taget och låt hästen utföra begäran till man bett om något annat. Mellan hand och skänkel ska hästen få vara ifred. Hästen är som vackrast i sina rörelser i frihet. Det måste man eftersträva i ridningen också. Speedkontroll jobbar jag mycket med för tillfället.
 
Har också varit och tittat på landslagsträningen för Kyra. Det var ungefär som vanligt, tandkrämstub som töms, nytt utryck för klämmande skänklar?
 
Kommer nog inte att vara lika flitig på bloggen som tidigare men lite då och då.
 

 

Tisdagen den 14 juni 2011 kl. 21:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.