Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

neckreining

 Onsdag den 29 juni 2011

 
Sen ridning vid 23 tiden på kvällen. ATTRIANA stod fortfarande inne men det började bli svalt och skönt ute. Red samling i skritten i går kväll. Bakdelsvändningar, ryggning och böjning. Varken bakdelsvändningarna eller ryggningarna gick speciellt bra. Bakdelsvändningarna löste jag med att rida kantiga serpentiner och gjorde vändningar med neckreining, dvs vändningar med bara tryck mot halsen för att vända framdelen. Det fungerade bra. Ska fortsätt några gånger med det för att sen göra riktiga skrittpiruetter så småningom. Ryggningen däremot ska jag arbeta mer med på marken och sen uppsutten ta hjälp av en medhjälpare från marken. Jag vill inte ta henne i mun. Det skapar ryggning med släpande ben.
 
I trav red jag mycket framåt för att inte belasta hennes bakparti för mycket. Hon tappar vänster bakben ibland och jag vill kolla upp det med equiatriker först. Hon kommer den 8 juni. Men jag tränade på speedcontrol och hon behövde en uppdatering. I galoppen gjorde jag några galoppfattningar från skritt på cirkel. Det gick bra i båda varven trots en stunds tänk först i vänster varv.
 

 

Torsdagen den 30 juni 2011 kl. 09:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

tyst gnägg

 Tisdagen den 28 juni 2011

 
Hade en underbar upplevelse med ATTRIANA i går kväll. Kom ut vid 22 - tiden på kvällen, ropade på henne i hagen. När hon kom fram till mig gnäggade hon lite tyst och mjukt som hon gjorde till sin fölunge. Det värmde i hjärtat! Hon gillar vår träning. De båda fjordingarna hade varit på tur i skogen tidigare och hon hade nog lite tråkigt själv i sin hage. Ridpasset blev också fantastiskt. Redan i början var hon i väldigt avspänd låg form. Red ökningar med efterföljande korta energiska steg. Även skänkelvikningar och slutor på halva diagonalen och därefter ökningar. Galopperade en hel del i början. När jag sen skulle göra galoppfattningar från samling, stannade hon. Efter ett tag fungerade det och det blev otroliga fattningar när hon satt ner väl under sig och hävde sig in i galoppen. Hon fick godis och var så nöjd med sig själv. Det här stressmomentet innan dessa fattningar såg jag även när jag var och tittade på landslagsträningen för Kyra. Funderade då varför en Grand Prix häst inte kunde fatta en enkel galopp? Men antagligen är det den här känsliga typen av häst som kan få lite stress i hjärnan vid vissa tillfällen. Det är bara att jobba vidare och göra det svåra till vardags. Höskörden är igång och vi får hålla tummarna att det går att hinner torka till i morgon. MARION var alldeles svettig i går med en allergichock. Jag har ställt in medverkan i dressyrfestivalen. Vill inte utsätta henne för det i det här varma vädret.
 

 

Onsdagen den 29 juni 2011 kl. 10:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

konstig form på magen

 Söndag den 26 juni 2011

 
Kom hem sent på kvällen efter att ha firat midsommar med goda vänner i stugan. Red och lagade mat samtidigt, lite krångligt! Det slutade med att jag inte orkade äta själv. Men, ATTRIANA gick som en klocka. Ridbanan var lite tung efter allt regn men hon kändes stark. Jobbar nu på att få till piaffen. Red två långsidor i mellantrav. Satt ner på henne och hon hade rygg och bakben med sig så hon var mjuk och fin. Jag gör ju allt tre gånger och nu hade jag en plan för ökningen på den tredje långsidan. Hon satt själv igång att öka eftersom hon är van att räkna till tre. Men, jag lät henne inte öka utan kortade henne. Meningen var att jag skulle få korta energiska halva steg. Det gick bra men jag krävde för många steg så hon blev lite irriterad på mig. I det andra varvet tog jag färre steg och det gick som jag hade tänkt mig. Attriana verkade road av mitt påhitt. 
 
MARION var seg i början eftersom det var så varmt. Efter ett tag fick jag igång henne och jag försökte lista ut ett program tills på torsdag. Jag måste nog försöka rida till musiken igen och hitta några bra vägar. Har ringt min veterinär med en undran om jag kan få medicin mot hennes ämnesomsättnings fel. Magen är fortfarande för stor och har en ovanlig form. Kan vara kortison påverkan av ämnesomsättningsfel.
 

 

Måndagen den 27 juni 2011 kl. 23:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

löshoppning på lina

 Onsdag den 22 juni

 
Härlig dag, lite varmt och kvavt kanske med perfekt att jobba hästarna. Några bromsar har börjat titta fram, inte så roligt. Hittade även två fästingar på hästarna. Det var dags igen att ta på switch, en gång i månaden brukar gälla under sommaren.
ATTRIANA löshoppade jag på lina. Det gick bra i höger varv. I vänster varv fick hon “fnatt” och rusade. Samtidigt blev hon rädd för sig själv och gnäggade ängsligt som bara hon kan göra. Fick in henne på en liten volt och hon lugnade ner sig. När jag sedan lade upp hindret på ca 80cm rev hon en gång i vänster varv. Efter det blev hon mer noggrann och koncentrerade sig på uppgiften. Kastade sig upp i luften och slog med frambenen som hon gör när hon är glad.
 
MARION red jag dressyr med. Tog fram musiken jag ska rida till på dressyrfestivalen och försökte tänka ut ett program. 
 
Torsdag den 23 juni.
 
Det har öst ner regn hela dagen. Banan var som gungfly, läskig att gå på så jag var lite fundersam hur det skulle gå att rida. Inte förrän vid tretiden slutade det regna. Började med ATTRIANA som vanligt. Jobbade mycket i skritt. Travade sen försiktigt runt. Det kändes bra! Ville dock inte förstöra banan utan red bara i trav. Jobbade övergångar och de första stegen i skritt efter traven. I höger varv var det fantastiskt bra. I vänster blev det lite hackigare. Men efter ett tag även där perfekt. Slutade med ryggningar -  trav. Efter det travade jag på volten i låg form och tog upp henne några steg i riktigt korta steg. Det ska bli en piaff så småningom. Hon ville gärna fatta galopp men var duktig och gjorde som jag ville.  Jobbade med mitt bäcken bara och hon följde mina hjälper perfekt. Nästan lika bra som fjordingarna. 
 
Med MARION fortsatte jag med programmet. Prövade lite piaff - galopp, men underlaget kändes inte bra. Kommer att lägga in enkla byten i stället. Det är hon perfekt på. Det gäller att visa upp det som de kan bra, för att det ska se harmoniskt ut. Hon har haft betesreduseraren på i natt och var smidigare i kroppen och gick riktigt bra. Vilken skillnad mot när hon var så fet för någon vecka sen. Nu åker vi till havet och stugan och firar midsommar med goda vänner. Ska bli riktigt roligt! 
 
GLAD MIDSOMMAR!  
 

 

Torsdagen den 23 juni 2011 kl. 19:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

regnig träning

 . Söndag den 19 juni

 
Träning idag för tränare igen. Det blev ett toppenpass. Jag tror vi hade lika roligt alla tre, ATTRIANA, jag och min tränare. Regnet öste ner men vi märkte inte det. Började med övergångar, fick Attriana att svara direkt. Något som inte är bra än, är de första stegen i den nya gångarten, men det kommer! Red sen den trista övningen skänkelvikning på diagonalen. Målet idag var att göra allt lite mer, så hon skulle tvära mer idag, det gick hyfsat. Sen red vi väldigt djupa slutor på halva diagonalen och därefter rakt fram. Hon var fantastiskt duktig och kunde böja sig rejält och lika mycket åt båda hållen. Galoppen på volt gick bra, efter att ha samlat henne red jag på framåt i låg form så hon fick sträcka ut. Därefter fattningar på raka spår. Började till vänster. Lyckades faktiskt riktigt bra för första gången. Sen till höger, oj, vad kul hon tyckte att det var. Det blev nya fattningar hela tiden fast jag inte bett om det. Det var bara att låta henne hållas. Dyngsura var vi men lyckliga!
 
MARION longerade jag, bantning. Mycket galopp på små och stora volter. Avslutade med galoppfattningar från skritt på en riktigt liten volt. Till vänster perfekt till höger var det lite jobbigare men det gick också. Hon hade energi till att få den tretaktig. Hon har säkert gått ner 50 kg på en vecka och rör sig smidigt och fint igen. Hon måste ha varit riktigt sjuk av allt gräs hon fick i sig när vi var bortresta. Provade betesbegränsaren jag köpt till henne men hon tror inte att hon kan äta med den på. Fortsätter att ha henne inne på nätterna med lite hö och halm och i en hage med kort gräs på dagarna.
 
I morgon jobb och därefter åker jag och tömkör C-ponnyn. Låter nog Attriana vila eller en stunds logering. Marion ett kortare dressyrpass med lösgörande övningar. Lär vara klar ganska sent på kvällen, så ingen blogg i morgon. Tisdag jobb, hem sent. 
 

 

Söndagen den 19 juni 2011 kl. 21:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

skor och spö

 I torsdags red jag ATTRIANA för en tränare. Fick order om att rida med mycket kortare tyglar än vad jag är van vid. I början var Attriana  lite fundersam men fann sig snart och accepterade situationen. Även om tyglarna var korta hade jag mjuk kontakt i handen. Hon jobbade på bakifrån. Jag har sett en bild på min tränare när han sitter på en häst som är hoptryck framifrån och bakdelen kommer efter. Funderade om det såg ut så på oss också? När man rider för en tränare tycker jag att man ska ha en dialog men med alla tränare går det inte tyvärr. Då är det bara att göra som de säger. Hästen fick i alla fall bra. Enl. tränare är vi framme vid att hon ska komma upp mer och bli mer schvungfull. Precis vad jag känner också. Ett tag kändes det riktigt häftigt. I galoppen fick jag en del stopp vid fattningarna i början. Det är något som alltid kommer att komma när jag ändrar något och inget att bry sig om. Det gick bra sen och jag fick tipset att inte lägga an innerskänkeln vid fattningarna vilket ston kan protestera mot. Det var varmt och tryckande vi blev genomsvettiga båda två. Under hela ridpasset var hon helt i koncentration. En granne stod och sköt in sitt gevär under hela träningen. Inte förrän efteråt när jag ledde henne runt en vända reagerade hon på  skotten. I går vilade hon när jag jobbade. Åker vid 7 tiden på morgonen och kommer ofta hem vid 21 - 22 tiden, så då blir det ingen ridning.

 
Var väldigt nyfiken på hur hon skulle kännas idag. När jag gick ut i hagen för att hämta henne gick hon iväg. Hon brukar alltid komma när jag ropar på henne. Naturligtvis trodde jag att hon var trött på mig. Följde efter men tänkte låta henne vara och ta Isabella först. Men, min kloka kära häst gick bara iväg till toaletten för att uträtta det hon skulle innan ridpasset. Hon kom sen fram till mig med spetsade öron. Ridbanan var sladdad och fin och såg så inbjudande ut. Red bara lättridning i lösgörande övningar. Har börjat med små korta sporrar och ridstövlar i stället för spö och ridskor. Kul att ändra sig. Ock, skönt att slippa ha ett spö i handen. Speciellt som min inflammation i högerarmen inte ger med sig. Idag tog jag dock skor och spö. Tappade ganska snart spöt och orkade inte gå av och hämtade det. Men, nu fungerar det så bra med bara skänklar som hon lyssnar fint på. Jag har blivit väldigt restriktiv på att använda hjälper över huvud taget. När man lägger till en hjälp är det bra att de svara direkt. Tjat är aldrig bra i något sammanhang. 
 
Hon var otroligt mjuk och fin och tyckte att det var roligt. Förmodligen blir det träning för tränare i morgon igen, men nu för min ordinarie tränare.
 
ISABELLA tömkörde jag. Efter uppmjukning i små volter och förvänd öppna fick hon gå på volten  i trav och galopp. Minskade volterna i båda gångarterna bara. Hon blir ganska snart trött. I vänster varv var hon piggare. Tömkörde 30 min. 
 
MARION står inne på nätterna och bantar nu och det börjar göra resultat. I dag ska hon ut med en medryttare och motionera.
 
 

 

Lördagen den 18 juni 2011 kl. 15:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tillbaks till min hemsida igen

 Tisdag den 14 juni 2011

 
Efter att ha provat div nya hemsidor har jag beslutat att behålla min gamla. Den är lätt att arbeta med och designen är OK.
 
Vad som hänt med hästarna under uppehållet är att ISABELLA haft en kanon vår. Hon har varit mycket glad i att jobba. Sen kom värmen och det blev lite för varmt för henne. Hon har bara gått två dagar i veckan i lugna pass. I juni fyllde hon även 26 år.
 
MARION har under hela våren varit lite tröttare. Hår och hovar växer mer än vad som är normalt och till det går det mycket energi. Vi i familjen åkte en vecka till mitt underbara Schweiz för att hälsa på bekanta. För att göra det lättare för mina hästskötare lät jag fjordingarna gå ihop på bete. Det blev för mycket gräs för Marion och det gör att hon orkar ännu mindre. Nu är hon klippt igen, satt i bantarhage och motionerar. Vi får se vad det ger för resultat. I annat fall får jag börja medicinera henne mot den ev. hormonrubbningen. Går det vägen satsar vi på dressyrfestivalen den 30 juni med ett spektakulärt nummer.
 
ATTRIANA går riktigt bra. Jag har muskat på mig och hon är inte längre osäker på mig i vänstergaloppen. Ett tag fick jag en hel del stopp som orsakades av stress. Åkte runt och red på lite olika ställen. Tillslut blev det en olat. Jag satt på mig små sporrar, skippade spöt ( skönt för min inflammerade högerarm) och red henne i övertempo ett tag och blev på det sättet av med stoppen. Vi har t.o.m  debuterar på en lokaltävling. I första klassen var hon lite väl skärrad. Blev ledd in på banan. Vi genomförde i alla fall klassen LC med 54 %. Därefter i lätt C fick vi 60.3 %. Jag är jättenöjd med henne. 
 
Tömkörningsponnyn är utbytt mot en underbar C -ponny med de största och vackraste ögon jag sett på en häst. Vi kommer mycket bra överens.
 
Träningsmässigt har jag varit på fortbildning för Adeline Cornelisen . Det var mycket bra och helt i den anda jag jobbar. Att inte krångla till det och vara på att peta på hästarna hela tiden. Ge en hjälp i taget och låt hästen utföra begäran till man bett om något annat. Mellan hand och skänkel ska hästen få vara ifred. Hästen är som vackrast i sina rörelser i frihet. Det måste man eftersträva i ridningen också. Speedkontroll jobbar jag mycket med för tillfället.
 
Har också varit och tittat på landslagsträningen för Kyra. Det var ungefär som vanligt, tandkrämstub som töms, nytt utryck för klämmande skänklar?
 
Kommer nog inte att vara lika flitig på bloggen som tidigare men lite då och då.
 

 

Tisdagen den 14 juni 2011 kl. 21:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.