Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

mjuka ryggar

 Onsdag den 6 april

 
Nu är det bara lite is kvar på ridbanan längs kanterna. Det är blött fortfarande så man får vara försiktig så man inte kommer ner i lagret under topplagret. Ridbanan är gjord under kostens alla regler med olika lager. Jag var lite nyfiken hur ATTRIANA skulle ha landat efter helgens övningar. Hon hade lugnat ner sig som tur var och som jag också hade anat. Tömkörde henne i lösgörande övningar. Hon är så klok den lilla damen trots att hon kan tappa fattningen ibland. Hon gick själv i en mycket låg form. Men inte bara det hon ställde sig själv ovanligt mycket inåt. Jag gjorde inte så mycket mer än coutchade i övningarna. Hon fick rulla på i trav i olika storlekar på volter. I galopp var hon lika rund och fin och fick även där rulla på. Nu ska hon vara lösgjord och mjuk inför ridpasset i morgon. Hon var rolig när jag tömkörde henne på gården innan jag gick ner på ridbanan sökte hon upp alla snöplättar och gick över dem. Förmodligen för att inte få stenar i hovarna. 
 
MARION har tycket att livet varit lite tungt på sistone. När mina medryttare har ridit ut har Isabella varit jättepigg och Marion har kommit efter. Men nu blir det nog annorlunda, Anna! Jag klippte Marion idag och hon stod och bara njöt. Red henne sen på banan och hon kändes pigg och fräsch. Vi den här tiden gäller det att hålla ryggarna på hästarna mjuka och rörliga och fortfarande ge dem extra b-vitamin. Red Marion i låg form med korta livliga steg. Red på en liten åttvolt och var noga med att hon skulle behålla formen hela tiden. Ställde henne lika mycket inåt som Attriana hade gått själv. I galopp gjorde jag några lösgörande byten. Efter ett tag orkade hon inte gå kvar i den låga formen utan blev som en giraff. Jag lät henne vara giraff och lade ner henne på slutet igen under några varv. Det är en underbar kväll med sol, vinstilla och värme. Nu växer det och snart kommer nog de stora myggorna.
 

 

Onsdagen den 6 april 2011 kl. 19:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

kamel eller?

 Söndag den 3 april 2011

Uteritten idag började med att ATTRIANA sköt rygg när medryttaren satt upp på henne. Det såg konstigt ut och kändes konstigt, som om sadeln satt alldeles för långt fram? Han hoppade av och sadlade om men det blev lika igen. Orsaken var att ryggen stod rätt upp på henne. Hon har heltaggad efter två dagars äventyr med transport och ridhus. Det tog nästan hela ridturen på ca 1 timme innan hon landade och fick lugna ögon. Det blev lite äventyrligt med skutt rätt upp i luften och lite rusningar. Men min snälla och skickliga medryttare satt bara lugn och väntade ut henne. Jag skulle nog haft hjärtat i halsgropen hela tiden. Det var en mycket värdefull skrittpromenad idag. Jag är så tacksam för den hjälp jag får med henne. Det är egentligen ingen häst för en gammal benskör kärring. Men hon är så fantaskisk att rida. Vi får väl se? Dyker det upp en spekulant med stor pengapåse så……? Det är dags för henne att komma ut på tävlingsbanorna nu. Hon är så vacker och mycket lik sin pappa Sack. Frågan är hur jag gör med ridhäst i så fall? Dags att lägga av? MARION blev svettig av skritturen. Dags för pälsklippning men det regnar så jag väntar några dagar.   
 

 

Söndagen den 3 april 2011 kl. 16:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

träna fram rynkor ovanför ögonen

 Lördag den 2 april

 
Så var det äntligen dags för att åka iväg till träning för min tränare. ATTRIANA stod och skakade av skräck i stallet när hon förstod att vi skulle åka iväg. När hon blir så upprörd blir jag i stället väldigt lugn. Konstigt jag som är så stirrig! Men som den duktiga lilla väluppfostrade pållen hon är så traskade hon raskt upp i trailern, utan en sekund av tvekan. Det ska bara vara så! Resan gick bra hon stod alldeles still hela tiden. Det gjorde hon även på hemresan. Piafferandet den lånade trailern existerar inte. Hon sket inte ens. Tror jag behåller den här trailern! Det har ju varit mitt problem att åka med henne. Inne i ridhuset pumpade hon igång adrenalinet och låtsades att ett hörn var läskigt. Longerade henne på en liten volt i det hörnet ett tag sen var problemet ur värden. Strategin idag var att börja jobba henne för hand i skolor. Longerade henne sen i trav och galopp innan jag satt upp på henne. Ock det gick att skritta henne sen. Min tränare ville att vi skulle skritta större delen av passet för att hon skulle vara mellan hjälperna och lösgjord innan traven. Red kraftiga skänkelvikningar mot och från väggen på en långsida. Red bara några steg åt gången för att hon bara skulle koncentrera sig på mig. Gjorde samma sak på en volt sen. När det fungerade gjorde vi övningarna i trav. På slutet blev hon trött och visade piaff några gånger för att få godis och en paus. Vi ignorerade det och red på en lite volt i skritt i stället. Enligt min tränare handelade det om ett maktspel och dominans idag. Hon sa att hon blir alldeles svart på ögonen när hon så där explosiv. När hon blir lugn får hon fina bekymmer rynkor över ögonen. Det känns tryggt att ha någon på marken som hjälper mig att få de fina rynkorna. I morgon ska hon bara få skritta ut i skogen.
 
ISABELLA red jag när jag kom hem. Hon var underbar! Pigg, nyfiken och ville bara jobba. Färre isflak på banan idag så det fick bli mycket galopp. Kort galopp i låg form är rena massagen för hennes lite svanka rygg. Red även byten som blev kanon!! Vi hade lika roligt båda två. Den hästen är unik!
 

 

Lördagen den 2 april 2011 kl. 20:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

1 april och rampen lossnade

 Fredagen den 1 april

 
Den första april ringer man hem och säger att hela rampen på transporten gått av??? Det tog några sekunder innan Gunnar förstod att det inte var något aprilskämt. Självsäkert lastade jag själv på ATTRIANA och körde iväg till ridhuset. När jag skulle lasta ur henne small det bara till och rampen låg på marken! Då känns det skönt att kunna ringa efter hjälp. Med en lånad transport kom vi till slut hem. Trots det som hände var hon så lugn och fin ända tills jag satt upp på henne. Det är som att lägga in en polett och så bär det iväg med mig på ryggen som inte har så mycket att säga till om. Det går inte ens för någon på marken att hålla henne, då blir hon bara arg. Jag höll henne i väldigt låg form hela tiden för att få henne att slappna av. I början skjuter hon rygg och blir hög i formen. Halvhalterna och vikthjäperna lyssnade hon bra på. Hon lär se kalas fin ut säger de som ser henne men …….jag tycker inte om det när hon tar fram sin hårda sida. Min man kom och började fixa med luckan till trailern utanför. Jag gick av för att hjälpa honom och släppte henne i ridhuset. Oj! Vad hon bockade runt och busade hon riktigt exploderade.  Det kändes som hon blev mer lösgjord av det än min ridning. Efter ett tag satt jag upp på henne igen. Nu började jag mitt pass på mina villkor. Skrittade igenom alla rörelser innan jag började trava. Hon var fortfarande lika sprängfylld av energi men lyssnade nu även på tygeltagen. Det är en häftig häst! Men jag känner ibland att hon skulle nog ut och tävlas mer av någon ung ambitiös ryttare. Hon har en otrolig kapacitet och är så mjuk och fin.  Jag vet inte om hon var väldigt trött eller om hon gillade lånetransporten bättre men hon stod helt still när jag körde hem henne. I morgon ska vi iväg på vårt första träning. Det ska bli spännande att se hur hon kommer att uppföra sig.
 
MARION red jag på ridbanan mellan isflaken. Hon hade också väldigt mycket energi. Men den kunde jag lägga på samlande rörelser. Galopperade och gick ner till skritt när vi klev över isflaken. En gång kom jag lite snett i den förvända galoppen. Hon gick direkt över till skritt själv när vi kom på ett isflak, klok häst. Red mest skänkelvikningar på volt och flyttade även ut bakdelen för att göra rumpan mjuk. Gjorde även några framdelsvändningar samt många övergångar som vanligt. I traven fick hon jobba med små korta energiska steg. Jobbigt tycker hon!!  
 

 

Fredagen den 1 april 2011 kl. 20:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.