Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

lugn häst lika viktigt att träna som något annat

lördagen den 26 mars

 I morse var det minus tio grader igen. Det blev en miss i kommunikationen att det skulle vara vår. Hästtäckena på igen och frusen mark. Vi skulle åka bort över dagen så  jag var tvungen att rida tidigt på morgonen. Började med ATTRIANA. Adrenalinhalten var fortfarande hög i henne. Det enda stället som gick att rida på var på gårdsplan. Häromdagen när jag jobbade henne där var det mycket på tårna i blåsten och jag passade på att träna piaff. Ja, det kändes såå där idag. Gick med henne runt ett bra tag men hon reagerade blixtsnabbt för minsta ljud. En av de viktigaste sakerna är att ha en lugn häst!!! Inga nya muskler byggs på en spänd häst. Mitt mål idag blev att få henne lugn. Satt upp på henne och red ett varv åt vardera hållet med böjd hals. Då kan hon inte sprattla iväg och hetsa upp sig ännu mer. Fortsatte med öppna och sluta. Avslutade med att få henne att skritta lång och låg. Det fungerade och det kändes väldigt bra. Marken var stenhård barmark så det gick inte att göra något annat än att skritta. Föresten, jag testade hennes tanke förmåga också. Innan jag stiger upp på henne böjer jag henne alltid för hand. Först till vänster sen till höger sen ryggar jag henne några steg. Idag började jag böja henne åt höger. Därefter ryggade hon själv några steg. Sen gick jag ett varv på gården igen innan jag böjde henne åt vänster utan att hon ryggade.  Hon satte alltså böjningen åt höger i samband med ryggning inte att jag böjde henne andra gången. Smart eller inte smart??

 
MARION var bara lagom pigg. Efter avslutat arbete som med Attriana piafferade jag henne under en minut. Snabbjobbat med henne idag. 
 
Själv har jag varit till stugan och vi plockat upp lite grenar på marken som blåst mer. Knipsat ner lite parkslide och tagit bort markisväven vid verandan. Det var lite kallt och blåsigt. Det räckte för min rygg som är totalt kaputt. Orkar inte stå utan det blir vila, vågrätt  resten av kvällen. Tänker på hästarna som säkert råkar ut för samma sak om de har känsliga ryggar och ska utföra nya övningar. 
 
Gårdagskvällen var magisk med Bo Furugrens föredrag. Vilken djup kunskap han har om ridkonsten. Något måste göras!!! Hippologerna, ridlärarna och vi tränare måste ha den här kunskapen för att kunna göra ett bra jobb. Utan historien är vi ingenting. Bo är pensionär och vi måste skynda oss att ta tillvara hans kunskap. Jag kommer att driva denna fråga så mycket jag bara kan. Styrelsen för Ultuna Hästvänner består men med en ny suppleant. Ska bli kul vad vi ska hitta på i år. På första parkett är vårt ledord och vi ska se till att vi får lyssna på den senaste forskningen på Campus Ultuna. 
 

 

Lördagen den 26 mars 2011 kl. 20:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.