Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Isabella äter igen

 Härligt bara 0 grader idag. Nästa ingen vind. Tyvärr hade skidspåren blåst igen igår så det blev en jobbig skidtur under eftermiddagen. Lilla Greta fick hoppa fram i snön. Men hon såg lika glad och pigg ut för det och sprang en bra mycket längre sträcka än jag åkte skidor. Vad gäller hästarna så var det bara ATTRIANA som skulle tömköras idag. Hon var nästan lite loj. Jag bytte varv några gånger i trav och då vaknade hon upp. När jag minskade volten stannade hon och trodde det var klart redan. Minnet sen tömkörningen i förrgår!! Gjorde några övergångar efter minskningen av volterna. Sen lade jag till att hon skulle korta sig tre steg, tre gånger. Efter de korta stegen fick hon gå fram ordentligt. Det är framåtbjudningen som ska prioriteras.

 
ISABELLA har börjat äta hö igen, det känns så skönt! Matat henne med olja, lusern, morötter och bakteriebalans.
 

 

Lördagen den 26 februari 2011 kl. 18:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

passage artad trav

 Red MARION på banan. Hon är så roligt att rida för hon vill så mycket själv. Det är lite mycket snö på banan så jag rider inte så mycket rörelser. Jobbar i stället med övergångar och tempoväxlingar. Som vanligt numera vill hon gärna gå i passage. Jag letar nu efter en passage artad¨trav. Det är inte en bra trav men tyvärr ser domarna i tävlings sammanhang inte det utan kan tycka att traven ser taktmässig ut. Huvudsaken är att man själv vet vad man sysslar med. Red henne i trav och lade in några passage steg lite då och då. Det gjorde att traven tillslut blev luftig, taktfast och lätt, en tävlingstrav? Kanske, när den blir befäst skulle det vara roligt att visa upp den i tävlingssammanhang och se resultatet.

 
 
Skrittade ut med ATTRIANA och ISABELLA. 
 

 

Fredagen den 25 februari 2011 kl. 21:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

minus 30 grader brrr

 Red ATTRIANA ca 15 min. Det var minus 30 grader i morse. Jag hade mycket att göra med att förbereda årsmötet för Ultuna Hästvänner och kom inte ut med henne förrän vid 11 snåret. Det är klart att hon var pigg. Gick med henne några varv på gården. Det fanns mycket att låtsas bli rädd för och träna flykt. Kände mig mycket modig när jag ändå steg upp och red henne. Ett fel man kan göra i det här läget är att sätta igång i trav och låta dem trava av sig. Men, jag anser att det är fel. De ska bli lugna i huvudet inte trötta i kroppen. Jag själv koncentrerade mig på min andning, långt ner i magen, långa djupa andetag och låg puls. Efter ett tag föll hon in i mitt förhållningssätt och frustade. Red ner en sväng på ridbanan, där är hon för det mesta lugn. När jag skulle rida tillbaks upp till gården stannade hon och ville att jag skulle stiga av som vanligt. När jag inte gjorde det gick hon fram några steg och stannade igen. Vände sig om och tittade på mig, undrade om jag inte gjorde fel? När vi kom upp på gårdsplan blev hon lite stirrig igen. Ledde henne runt tills hon sänkte sin hals.

Tobbes hälta hade gått över. Varken hovslagare eller veterinär hittade något. Förmodligen hade han slagit på sig bara. Tömkörde först på raka spår i skritt. Travade och galopperade på volten. Han såg jättefin ut. Avslutade med att trava honom i samlad trav på en lite mindre volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdagen den 24 februari 2011 kl. 20:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

tömkörning

 Ja, då var det minus 25 grader i morse igen. Lät hästarna stå inne till kl. 10. De tycker att det är skönt att vila efter maten på morgonen. Under betesperioden vilar de alltid på förmiddagen. Tömkörde både ATTRIANA och MARION. Attriana fick jobba lite mer idag. Minskade volten och gjorde övergångar trav/skritt. När jag började jobba henne ville hon stanna och trampa piaff. Men, i det här läget tillät jag det inte. Hon måste först och främst tänka framåt. Som jag nämnt tidigare gör jag ofta övningarna tre gånger. Ett tag tänkte jag på annat när jag höll på med att minskade volten. Vaknade till och var osäker på hur många gånger hon hade minskat. Men, för säkerhets skull gjorde jag det en gång till. Hon lydde mig, men när hon minskade ner volten gick hon över till skritt och kom fram till mig. Hon visste själv att hon hade gjort minskningen tre gånger och undrade vad jag höll på med. Det undrade jag med! Lugn och fin var hon. Även fast vovven Greta sprang omkring och busade. 

 
Marion var jättefin. Hon hade varit på tårna igår och piafferat med vår Anna. Idag fick det bli lösgörande arbete på töm. Gjorde samma saker som med Attriana men gjorde även halvhalter och tempoväxlingar. 
 
Härlig skidtur på eftermiddagen. Lite kallt minus 15 grader men man blir ju varm i kroppen. Det kändes som man kallsvettades! Underlig känsla. Det blir tyvärr ingen tömkörning med Tobbe i morgon, hovböld.
 

 

Onsdagen den 23 februari 2011 kl. 21:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

årsmöte

 Idag fick ATTRIANA komma ut på en skritt-tur tillsammans med ISABELLA. Båda var väldigt vakna och pigga. Red en kort tur på 20 min. Attriana på grund av att hon sätts igång och Isabella för att hon inte äter så bra. MARION däremot fick arbeta i dressyr på banan. Red uppmjukning på volten i sluta och förvänd sluta. Förvänd sluta på volt är en bra övning för rakriktning. Red henne lite längre i höger varv i vänster förvänd sluta. Hon har en tendens att ibland vilja skjuta ut vänster bog. Samlade henne med några korta steg i skritt. Adrenalinet rann till och det gick över till passage. Jag lät det bero för ryggen var med. Hon är ju så stolt att hon behärskar passagen nu. Red några fler övergångar från samlad skritt till passage. Lät det sen övergå till piaff och övergång till passage. Det går nästan utan hack nu! 

På eftermiddagen hade vi årsmöte i vår härliga ridklubb HORS. Vi är ett stabilt gäng, inte så många men alla hjälper till och vi har många aktiviteter. Vi åt smörgåstårta och kaffe med massa godbitar. Det var även underhållning med musik och allsång. 
 

 

Söndagen den 20 februari 2011 kl. 19:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Attriana rund som en boll

 Tobbe var inte så mjuk som tidigare. Jag lade mest energi på lösgörande arbete igen och med att få honom använda ryggen. När han kändes mjukare arbeta jag med samlande arbeten. Travade honom på spåret med korta steg och släppte ut honom på volt på kortsidorna. En ny övning som han utförde duktigt. Avlutade med galopp från halt på en liten volt. På slutet lyfte han på svansen och sökte sig framåt nedåt. Men, jag skulle önskat en ännu lägre form.

 
Idag var det minus 25 grader igen på morgonen. Hästarna fick stå inne till kl 11. Isabella fryser och har blivit sämre på att äta hö. Tömkörde ATTRIANA, idag i låg form. Hon fick trava några minuter i varje varv. Hon var verkligen rund i formen och ställd inåt. Perfekt! Som det ska se ut. Tyvärr så har hennes framhovar fått stora sprickor. Hovarna blir sköra i kylan.  När jag ändå var igång så tömkörde jag MARION igen. De blir faktiskt såå fina av tömkörningen. Hon var lika aktiv idag igen.  Marion är verkligen aktiv i bak men hon är också aktiv och lyfter sina framben riktigt ordentligt. Så här fin har hon aldrig varit. Hon fick jobba med att minska volten och övergångar. När jag bad om övergång från halt till trav fick jag passage. Så hon fick göra om det några gånger. Godis!!! Ock hon dansade fram och såg överlycklig ut. Nästa steg blev piaff - passage. Det gick, men inte lika bra. Hon krullade ihop sig trots att jag inte håller i henne. Men en piaff i den formen är det svårt att göra övergången till passage. Hon försökte och fick ändå godkänt av mig och godis! Nu börjar hon snart bli lika läcker som sin mamma.
 
Själv åkte jag skidor i två timmar på eftermiddagen och lilla Greta hängde med. Åkte till en myr, genom gammal björkskog. Det såg precis ut som i fjällen. Härligt, svettigt och minus 15 grader när jag kom hem.  
 
 

 

Lördagen den 19 februari 2011 kl. 21:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Attrianas första pass

 Middagen i går var fantaskisk. Rikssalen är ett mäktigt rum. God mat och dans till Solskensorkestern som spelade 30/40 tals swingmusik. Det blev sent i går kväll och därmed lite segt idag. Tömkörde MARION på ridbanan med tanke på att vi ska rida in oss på den isiga banan. Isen under har frusit fast i snö så det gick bra att trava. Det var roligt att titta på henne för hela hon är så aktiv i rörelserna. Bakbenen var snabba och lyftes högt under henne. Jag hade sidepull men hon gick i fin form hela tiden. Ökade och minskade volten, gjorde sen övergångar till skritt. I stället för övergångar gjorde jag sen halvhalter med henne. När jag ändå var igång med tömkörning tog jag ATTRIANA också. Hon har vilat sina sex veckor i helgen men nu kunde jag inte vänta längre. Hon blir så lugn av vilan. Fjordingarna brukade bli rastlösa och ganska busiga när man skulle sätta igång dem. Det är jätteskönt att Attriana inte är sån. Jag får bara hoppas att det håller i sig. Jobbade henne 20 min. Skrittade runt på gården sen fick hon trava på volten fem minuter i varje varv. I morgon ska jag sitta på henne fem minuter. TOBBE ska tömköras ikväll. Mitt mål med honom nu är att han ska kunna samla sig mer i både skritt, trav och galopp. Piaffarbetet ska påbörjas. Han har varit så lösgjord och fin de senaste gångerna. På hopptävlingen hade han också skött sig så bra med att komma 5,a och 2,a. Nu är han nog inte till salu.   

 

 

Torsdagen den 17 februari 2011 kl. 15:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

slottet i kväll

 Medryttarna tyckte nog att det var lite för kallt igår kväll, minus 18 grader. Så det har bytt dag till fredag. Det gjorde att jag red ut med fjordingarna på en tur eftersom de vilat några dagar. ISABELLA var pigg men inte lika på tårna som hon brukar. Hon hade ont i magen i helgen. Orsaken var förmodligen att hon fick fel sorts hö. Det är inget fel på hö´t. Men jag har alltid en invänjningsperiod på ca två veckor när jag byter hö sort. Hästarna är väldigt känsliga för foderbyten. Vi får hoppas att det inte blir något mer magproblem. Red mestadels i skritt. Travade en liten sträcka i ca 1 dm snö. När jag kom fram till stallet, tvekade hon först sen gick hon direkt fram till pallen igen och ställde sig precis bredvid så jag kunde stiga av på den. Vad har hon fått för sig? Börjar jag bli för gammal och skröplig!!??  I början när jag red Attriana som unghäst rullade hon sig alltid i boxen när jag skulle gå ut med Attriana. Hon tyckte inte om att jag red henne. När hon var yngre rullade hon sig alltid i boxen om det kom in skrikiga barn i stallet. Hon gör så när hon blir frustrerad och inte tycker om läget. Med andra ord hon har åsikter om saker och ting.

 
MARION, den nyklippta var däremot väldigt rask. Hon är så roligt för hon byter aldrig gångart om jag inte har bett om det. Det gör att hon kan skritta väldigt snabbt. Jag travade henne på en snöig väg och jag tror aldrig att jag travat så snabbt med en fjordhäst förut. Det var lite isigt under så jag avstod från galopp förutom uppför en backe. Det är väldigt behändigt med Marion när man jobbar i galopp. Man kan korta galoppen hur mycket som helst men hon byter inte gångart. Förmodligen har hon fått någon tillsägelse av mig som jag glömt men inte hon. Hon är en känslig och orolig häst.
 
Ikväll ska jag på middag på Uppsala slott! Det ska bli häftigt att få klä sig fin för en gångs skull.
 

 

Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 15:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Isabella bad om förlåtelse

 ISABELLA var väldigt pigg idag. Red dressyr på vägen. Det blev en hel del skänkelvikning för att få henne lösgjord. Kunde nästan inte röra mig i sadeln utan att hon regerade och jag fick koncentrera mig på att sitta rakt och sitta still. Några skolor blev det i alla fall. Övergångarna var väldigt direkta och perfekta som vanligt. Det gick till och med att galoppera lite vid sidan av vägen, men det var svårt att få henne att gå rakt. När jag galopperade förbi ett hus blev det tvärstopp och ett kast åt sidan. Men även denna gång höll jag mig kvar i sadeln. Det verkade som om hon ville be om ursäkt för det som hände. När vi kom fram till stallet gick hon direkt fram till pallen som jag stiger upp på. Hon ville tydligen att jag skulle stiga av på den? Det har jag gjort bara några enstaka gånger när jag haft ont någonstans, brutet revben eller så. Så jag blev lite snopen när hon gick direkt och ställde sig vid pallen.

När hon var ung och uppförde sig lite jobbigt och jag lyckades få kontroll på henne, kunde hon däremot, när vi kom tillbaks till boxen stampa mig på foten genom att vrida ut ett ben åt sidan. Vilket var väldigt beräknande. Så, vi har utvecklats en del sen dess i alla fall. Nu är det bara en vecka kvar på Attrianas vila. Det ska bli roligt att börja rida henne igen. Passade på att köra skidor på eftermiddagen igen. Det blir lite mindre tid sen när jag har en häst till igång. 
 

 

Söndagen den 13 februari 2011 kl. 18:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

magiskt föredrag

 Fantastiskt väder med sol och massor av  ny vit snö. Skrittade runt på ridbanan med MARION. Ca 3 dm snö och isbanan under. Det var lite med andan i halsen jag red där. Skrittade runt för att trampa upp spår. Marion var pigg och det var relativt lätt snö. Som tur var kunde jag lita på att hon inte brallade till, då hade vi kanske halkat omkull. Hon blev inte trött av det så jag gav mig ut på ett travpass på vägen. På bortvägen fick hon välja form själv. På hemvägen ville jag ha henne i låg form och ett långsamt tempo med normal långa steg. Det var svårt hon ville öka tempot hela tiden så det fick bli väldigt många halvhalter.

 
Föredraget var magiskt! Det var alldeles för få som kom och lyssnade. Vi som var där var andäktiga. Renate är en berättare! Det blev många frågor efteråt. Det är svårt att beskriva föredraget. Men när hon berättar känns det som om man är med om hela resan själv. Jag önskar att många får höra hennes berättelse. Ska jobba för att hjälpa henne med att hon får fortsätta berätta. Eller att hon kan skriva en bok. 
 

 

Lördagen den 12 februari 2011 kl. 19:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Renate Larsen

 Flera dm snö och drivor på en meter! Härligt! Men det blev till att skotta i stället för att rida idag. Sån tur att jag hämtade nyckeln till församlingshemmet igår. I morgon kommer Renate Larsen till oss i Östervåla. Det var en artikel om henne i tidningen Ridsport i går. Hennes ritt från Damaskus till Warszawa är fylld av äventyr. Det är perfekt att hon kommer till oss i morgon. Hoppas bara att det kommer många och lyssnar. Man blir andäktig av att lyssna på henne. Hennes närhet till sin häst. Vilka andra villkor det är för hästar i Arabländerna. Hennes häst fick  visst äta pizza vid något tillfälle. Renate kan verkligen berätta, en otrolig härlig och stark tjej. Hon höll föredrag på Ultuna för oss i våras och folk pratar fortfarande om det. Nu hoppas jag många tar chansen att lyssna på henne. Jag jobbar också för att hon ska vara en av sommarpratarna i radion. 

 

 

Fredagen den 11 februari 2011 kl. 20:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Marion lyser

 Härligt vinterväder med mer snö! Det var glansis under snön på ridbanan så jag red på gården. MARION var verkligen laddad! Skritten var energisk det brukar den inte vara. När jag började med skänkelvikning gick det inte att få henne att skritta längre. Så trav fick det bli. Ibland tvärade hon lite för mycket så jag fick lägga något steg rakt fram.  Hon var så snabb i tanken att jag själv också måste vara det. Red henne i mycket kort trav som vanligt på det isiga underlaget. På några ställen där det var mer utrymme gjorde jag skänkelvikning på runt spår. På raksträckan ner mot vägen red jag skolor med bara några steg i varje rörelse. Hon var så känslig att jag fick vara försiktig med hjälperna. Jag behövde nästan bara tänka på vad jag skulle göra, så lyssnade hon. Passagen tar hon bara jag ändrar tyngdpunkten. Galoppen blev nästan stillastående. Det är lite hårt så den fick bli så samland. Idag var hon lika fantastisk som sin mamma. Hon verkar vara överlycklig över att ha blivit av med pälsen. Hela hon lyser och det gör hon även i boxen. 

 
TOBBE tömkörde jag i ridhuset. Han fick som vanligt börja med förvänd öppna som han är expert på. Målet är nu vanlig öppna. Det går bra åt höger men åt vänster tycker han det är svårt. Än så länge är jag glad om det blir några steg då och då.  I traven fick han minska volten några gånger för att bli mjuk i sidorna. Jobbade sen med övergångar, både i skritt, trav och galopp. Galoppen har blivit tretaktig och i traven har han fått ut stegländen riktigt fint. Gjorde några bakdelsvändning utåt i trav och det tycker han är så roligt. Han känns fräsch och ser bra ut i kroppen med mer muskler över rygg och bakdel. Han orkar numer bära sig och blir väldigt vacker. 
 

 

Torsdagen den 10 februari 2011 kl. 20:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

ny häst i stallet

 Jag har fått en ny häst i stallet. MARION heter hon som nyklippt! Tack Anna för hjälpen! Hon fick jobba på ordentligt i går för hon hade varit så pigg och häftig. Så jag fick semester idag. Ägnade eftermiddagen åt några timmars skidåkning i nygjorda skidspår. Tack Åke! Snälla människor här i byn! 

 
Vi har tvungna att klippa Marion, det blev tre kassar med hår. Normalt klipper man inte hästar vid den här årstiden. Hon mådde inte bra av att bära runt på den tjocka pälsen. Det blir en väldig påfrestning för en gammal häst, så valet blev att klippa henne.  
 

 

Onsdagen den 9 februari 2011 kl. 22:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

tömkörning med Isabella

 ISABELLA såg lite sänkt ut på ryggen idag så jag tömkörde henne. Hon var väldigt ivrig. Fick besök på gården när jag skulle ner med henne på ridbanan. Hon kunde inte stå still utan snurrade runt, den bortskämda damen. Det var roligt att se hur hon rörde sig i linan.. Hon var verkligen spänstig! Vad jag fick jobba med var högersidan. Alltid samma problem med de flesta hästar. De använder höger framben mer än höger bakben och skjuter ut vänster bog. Men efter några varv så gick det bra. Trots att jag hade henne kopplad i de översta ringarna. Ökade och minskade volten och gjorde sen övergångar från trav till skritt och sen till halt. I höger varv började hon på i passage när hon fick göra övergångarna på en liten volt. Det hände inte i vänster varv, så hon var med andra ord mer samlad i höger varv. Skidåkning hela eftermiddagen för mig och Greta. Jag åkte över fälten mot solen i ett par timmar och blev sen hämtad med bil, lyxigt! Jag tränar mig i form och Attriana vilar sig i form. Vi kanske får ihop något bra av det hela. 

 

 

Söndagen den 6 februari 2011 kl. 19:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Greta var med

 I natt frös gårdagens snö fast i isen så det blev ett perfekt underlag, åtminstone  för skritt och trav på ridbanan. Skrittade runt på gården först med MARION och när jag gick ner med henne till ridbanan ökade hon på steglängden. Det känns som man lyckats när de vill till ridbanan. Mjukade upp henne på volten med skolor och skänkelvikningar. Hon mjuknade efter hand mer och mer på vänster rygghalva. När allt kändes bra i skritt gjorde vi samma sak i sakta trav.  Själva arbetet idag koncentrerade jag mig på övergångar som man aldrig kan arbeta för mycket med. Från skrittpiaff gick jag framåt små korta steg och hon var hög och fin i ryggen. Gick tillbaks till piaff osv. När jag gjort det tre gånger gick jag över till travpiaff och gick fram i korta travsteg som blev en bärig passage. Hon blev lite tröttare i höger bakben än i vänster men hon jobbade på otroligt bra. Nu blir det vila tills på tisdag och uteridning. Lilla vovven Greta var med på hela ridpasset idag. På eftermiddagen var hon även med min på en lång skidtur i det fantastiska vädret med sol och någon minusgrad. Perfekt dag!

 

 

Lördagen den 5 februari 2011 kl. 18:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

tösnöis

 I morse gällde det att passa på att rida innan det blev för mycket snö. Glans is under tösnö! Tog med MARION ut till skogen. Tänkte låta henne pulsa i snön. Men det var mer snö än jag trodde och hård var den också. Hennes framben försvann i snön och hon tappade balansen flera gånger. Det fick bli en kortare sträcka sen småtravade vi på tösnöisen. Fick snö i ögonen så jag såg inget, åt båda hållen konstigt nog? Träffade en tränare som tyckte att vi hade det besvärligt med ridningen och underlaget i vårt land. Man kanske måste hålla med om det, men vi får ha lite fantasi så går det alltid att göra någonting. Under eftermiddagen satt jag och skrev om ryttarens hjälpgivning på inverkan på hästen. Det blev fem A4 ark. Nu ska jag sitta och peta i texten innan jag läger ut den på hemsidan. 

 

 

Fredagen den 4 februari 2011 kl. 18:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

nytt täcke till Isabella

 Busridning med ISABELLA idag. Snöranden var lite smalare idag så det gällde att ha en väldresserad häst för att inte hamna på blankisen. Isabella tyckte det var sååå roligt att få springa. Träffade några grannar med skogstraktor och sandningstraktor. Vi stod och pratade ett tag. Rätt som det var blev Isabella väldigt rädd för traktorn. Gubbarna förstod ingenting? Hon hade ju nyss varit lugn. Men så är det små hästarna. Hon hade tröttnat på att stå still, då kan man ju låtsas bli rädd, så man får röra på sig igen. Som belöning åkte jag och köpte ett begagnat men fint märkestäcke till henne, marinblått med halvhals. Det passade perfekt. Det visade sig att de även skulle sälja sin D- ponny. Jag som letar D-ponny! Få se om det kan bli provridning? I så fall vore det lustigt om det skulle bli köp även där.

 
Tobbe uppförde sig perfekt på tömkörningen. Pigg, men lydig. Lätt att ställa åt båda hållen. Galoppen har aldrig varit finare. Har honom dubbelkopplad fortfarande. Prövade att släppa lite på yttertömmen men då tappade han bakbenen i galoppen lite. Han verkar trivas med stadig kontakt på yttertöm och då får han det naturligtvis. Men målet är ändå att han ska ha egen balans. Han är roligt för så fort jag ska börja jobba honom vill han gå i förvänd öppna längs med långsidan. Jag tror att han tycker det är skönt att böja på kroppen? 
 

 

Torsdagen den 3 februari 2011 kl. 22:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

vinterhår i ögonen

 Det har blivit många korta pass på is för hästarna. Idag hittade jag en plogad lite längre väg med en snökant på sidorna. Så, äntligen fick MARION galoppera på ordentligt. Ibland gick det så fort att hennes vinterhår flög in i ögonen på mig. Men jag gjorde även många övergångar och tempoväxlingar. En underbar ridtur, tar nog samma vända med Isabella i morgon. Ibland måste det bara vara kul och inte så alvarligt!

 
Alvarligt var det i hur man förklarade bakdelsvändning i Ryttartidningen jag läste idag. Det var många hjälper som skulle användas trots den enkla övningen att rida på en fyrkant. En ovan ryttare som läser det blir väldigt koncentrerad och teknisk med spänningar som följd. Bakdelsvändningen blir alldeles säkert inte bra. Det är så lätt om man bara tänker på att flytta framdelen. Sitta rätt i sadeln  och följa med i rörelsen med axlar och mellandel. Inte undra på att det är så vanligt att man ser spända ryttare och hästar.  
 

 

Onsdagen den 2 februari 2011 kl. 18:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.