Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

pälsen ramlar av!

 ISABELLA fäller sin vinterpäls, det bara rasar av hår med gummiskrapan. Så nu blir det att köpa B-vitamin i morgon. Om jag inte ger det brukar hon få ont i ryggen. Jag har fått en förklaring varför det blir så men kommer inte ihåg just nu. Det har med hormoner att göra. Filmade henne idag. Hon har fint hull nu och äter som en häst så det är roligt att ha en film på henne.  Red på den ovala banan. Började med skänkelvikningar på diagonalen, öppna utåt, öppna inåt på långsidorna och sluta på diagonalen för att byta varv. Red henne även på volten och flyttade bakdelen utåt. När jag gjorde halter började hon trampa av sig självt, mjukt och fint. Min man kom ner och filmade. Fick några fina sekvenser i skolorna på mittlinjen mot fotografen. Gick sen över till trav. Hon var riktigt på hugget. Ser riktigt lätt och elegant ut på filmen. Ska nog ta några foton av henne nästa gång, eftersom hon är så lagom i hull just nu. Till våren går hon alltid ner i vikt. Tävlade en gång på våren, tror hon var ca 21 år då. Domaren tyckte att hon skulle sluta tävla på grund av sin ålder. Hon såg nog väldigt mager ut som hon alltid gör på våren. Den domaren skulle sett henne idag!

 
Red MARION i samma rörelser. Idag kändes hon lite svagare på vänster bak. Red ett extra varv i vänster öppna och höger sluta. Travade henne i mycket samlad trav. Kände hur hela hon kom under sig och var aktiv i bak. Tog det mycket försiktigt i piaffen och fick en fin övergång till några passagesteg och slutade med övningen direkt. Hon fick massor av beröm och godis.  Egentligen ska man inte sluta när det går bra. Då ska man fortsätta att jobba med det som fungerar. Men som sagt……Jag känner hur hon själv klurar på hur hon ska göra. Hon anstränger sig verkligen. 
 
 
ATTRIANA vilar och har nog lite tråkigt för hon har blivit förkyld. Förmodligen som man själv reagerat efter att ha jobbat mycket och man får semester, naturligtvis blir man förkyld, eller något annat. I morgon vilar de som vanligt, på tisdag rider tjejerna och då kommer även hovslagaren som nu är färdig med sina veterinärstudier. Tänk att ha en hovslagare och veterinär i samma person, det är perfekt! Han lär väl inte forstsätta med skoningen när han får fart på sin klinik. Nästa lika jobbigt att leta efter en bra hovslagare som att leta efter en ny hemsida. Jag har en jättefin present han ska få av mig. En samling mycket gamla veterinärtidningar. Han har mer nytta av dem än vad jag har. 
 

 

Söndagen den 23 januari 2011 kl. 19:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.