Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

vila för Attriana nu

 Underbart väder idag! Minus tio grader och vindstilla. Eftersom det ska bli töväder igen beslöt jag mig för att rida alla tre hästarna på dressyrbanan. Jag beslöt även att det blir ATTRIANAS sista pass innan hennes vila på sex veckor. Den  20 februari ska hon sättas igång igen och den 3 april är hon helt igång igen. Att det är just sex veckor beror på att hästarna inte hinner tappa alla muskler men hinner läka om det är någon överansträngning på gång. Det är något jag alltid har gjort med mina hästar och eftersom jag i stort sett aldrig haft någon halt häst på över 40 år frångår jag inte den vanan. De äldre hästarna går på halvfart och mår bäst att fortsätt med det.

 
Red i stort sett samma program med alla tre. Började i skritt och sen i trav, förvänd öppna, öppna och sluta längs med en långsida. Bytte varv med skänkelvikning med Attriana med en halv cirkelbåge med ISABELLA och MARION (som sen skulle göra byten där). Red en ny övning, ryggade sex steg gick fram sex steg osv. Trots att det var nytt köpte Attriana idén och fungerade bra. I galopp red jag skritt på kortsidorna och galopp på långsidorna. Nu kände Attriana igen övningen och var lugn. Galoppen blev mer och mer samlad. Men fjordingarna varvade jag med ett byte vid X. Byterna blir perfekta i lite djupare snö. Bra tips att börja träna byten tror jag. Det krävs en schvunggalopp för att byten ska bli bra och det blir det i snön. Attriana filmade vi för att jämföra med förra årets film vid den här tiden. Jag har nått mina delmål med henne under året. Nu kan man säga att grundridningen är klar. Hon är stadig och gör alla rörelser utan att stressa upp sig. Nästa termin ska övergångarna blir bättre, mer schvung ska till i traven och galoppen ska bli ännu mer samlad. Rena byten är också ett mål nästa termin. Ev. kommer piaffen att fungera också. Det som sen är kvar är passagen. Fjordingarna var helt underbara idag med övergångar, skolor och samlingar idag. Ock de löddrade lika över hela munnen. Jag ser verkligen fram emot att få rida Attriana när hon blir lika duktig,
 
En tråkig nyhet är att zoomins hemsidor ska släckas ner. Jag som tycker så mycket om min sida. Har en hel del artiklar som jag kommer att lägga ut på hemsidan. Unghästutbildningen är snart klar. Jag har provat en ny hemsida som heter klassisk dressyr.n.nu. Tror jag att det var? Men bara försökt sätta in hur den fungerar. Eller om jag ska välja någon annan? Tips?  Nu när jag har en häst mindre framöver ska jag göra klar fler artiklar till hemsidan, var det tänkt! Efter att ha lagt ner 100 000 tals med kronor på utbildningar i dressyrens ädla konstart ser jag det som en plikt att förmedla mina kunskaper. 
 

 

Lördagen den 8 januari 2011 kl. 19:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.