Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

vilsesprungen hund

 

 
Så var det dags för lite snöoväder igen. ATTRIANA var lite fundersam på att snövallarna såg annorlunda ut efter snöplogningen igår. Gick några extra varv tills hon lugnat ner sig. Idag lade jag ner några extra minuter i skrittarbetet. Ridbanan är nu oval till formen så det fick blir skolor hela vägen runt. Red henne även i böjning och idag var hon fantastiskt mjuk åt båda hållen. Hon har aldrig varit så mjuk i högersidan som hon var idag. Varför? Vet inte, hoppas att det håller i sig bara. Idag lade jag även till några piaffsteg, efter att ha sett den fina avspända piaffen igår. Det blev bara tendenser till piaff. Det gör ingenting alls, det är inte en svår övning för henne. Det svåra är att behålla lösgjordheten och det gick perfekt trots att det yrde snö från taken. Att kunna rida ett dressyrprogram i Grand Prix med en välgymnastiserad och lösgjord häst är målet. Red även skolorna i trav, öppna till vänster gick sämst idag. I högergaloppen var hon underbart mjuk och samlad. I vänster galoppen höll vi oss något så när på rätt spår. Gjorde några enkla övergångar från skritt till galopp med lösgjord skritt emellan. Red därefter några övergångar från trav till skritt/halt. Här var jag mer noggrann med att allt skulle ske på sekunden. Framförallt igångsättningar så det inte blir piaffsteg. Hon måste kunna lyssna på vad jag vill. Ganska snart var hon med på noterna. Övningen  gjorde henne lite mer spänd och jag lade ner henne efter ett tag för att inte tappa lösgjordheten. Det är så lätt att gå ett steg för långt. Detta arbete får ta sin tid för att det ska bli kvalitet.     
 
Red ca 40 minuter. Men sen tog det nog 30 minuter innan jag kunde ta in henne i stallet. Det var något märkligt ljud, ev från en vilsen jakthund som hon blev upprörd över. Det är sådana händelser som gjort att hon fått kolik när hon var yngre. Min uppgift fick bli att lugna henne och kunna skritta något varv på gården. Det tog tid men jag lyckades tillslut att få henne att skritta med sänkt huvud. Vad jag gjorde var att flytta henne några steg bak och fram, böjde henne och gav henne godis när hon gjorde något bra. 
 
Igår var kväll var jag och tömkörde Tobbe efter sin vila efter hovrötaingreppet. Han var lite stressad i början men jag började i skritt med förvänd öppna några långsidor. Det gjorde honom avsänd. Gjorde sen en del övergångar men lät honom mest rulla på i trav och galopp. Han var finare än han varit tidigare. Lite kort i stegen i början men det är så jag vill att han ska börja. Efter galoppen var traven fin och han sökte sig framåt neråt. Det kändes härligt! Nu är han till salu och en spekulant ska titta på honom på lördag. En ryttare med inte så stora krav på att han ska hoppa höga hinder. Det skulle bli bra för honom.
  
 

 

Torsdagen den 6 januari 2011 kl. 13:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.