Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

äntligen slädtur

 Igår hade jag tänkt att hästarna skulle få vila eftersom vi skulle ha släktfest på eftermiddagen. Men jag kunde inte låta bli. Jag ville göra min premiärtur med ISA och släden. Var ut en liten sväng på vägen. Det var underbart före och både hästen och jag njöt. Hon ville inte ens gå upp till gården när vi passerade vår uppfart. Man måste verkligen ha en säker körhäst när man kör släde på en bilväg. Vägen sluttar ner mot dikena. En släde slinter d.v.s. Isabella gick ibland på ena sidan av vägen medan släden befann sig på den andra sidan. Det känns lite obehagligt när skackeln ligger helt an mot bakbenet. Isabella reagerar inte på det som tur är. 

 
MARION och ATTRIANA hade varit ute och galopperat på plogade vägar dagen innan. Det är inte lika jobbigt som att pulsa runt i djup snö. De sista gångerna har Attriana varit lite taggad på banan så min uppgift var att få henne lugn på banan igen. Hon har fått hoppa över skittövningarna sista tiden på banan eftersom det varit tufft med snön. Därför gick hon och bara väntade på att få trava. Samtidigt som hon var väldigt spänd. Därför jobbade jag henne bara i skritt. Började en öppna mitt på kortsidan. Fortsatte genom hörnet, långsidan, kortsidan och sen in på diagonalen. Vid X avbröt jag öppnan och hon sänkte sig ner i låg form och slappnade av. Började en ny öppna när jag kom till kortsidan igen och gjorde samma övning åt andra hållet. Sluta red jag från början av långsidan till X och tillbaks igen. Red ca 20 min.
Idag kunde jag fortsätta mitt projekt. Idag var hon fortfarande lugn. Red samma skrittövning som igår. Travade runt och gjorde ett spår i den nya snön på fyrkantspåret. Målet är att kunna fatta några steg i galopp och skritta emellan, samt fatta omväxlande vänster och höger galopp. När hon har balans att klara av det kommer jag att gå vidare med den förvända galoppen. Tog upp övningen jag gjorde häromdagen. Galopp på långsidorna och skritt på kortsidorna. Idag var hon lugnare i  skritten. Jag tänkte också på att rida henne i skitt. Behöll sedan galoppen som blev väl samlad och fin.
 MARION fick göra samma övning. Med henne kunde jag sen rida många små tempoväxlingar. Jag avslutade galoppen så samlat hon klarade av. Red två mittlinjer i passage innan jag avslutade. Idag låg hon på för mycket  när jag lade ner henne. Det fick bli många slide stopp. Det är ett bra sätt att stoppa upp hästen när de ligger på och inte vill arbeta med bakbenen. I det här läget ville jag inte ta henne i mun. Hon hade varit så lätt och fin i handen.  
 
   
 

 

Söndagen den 26 december 2010 kl. 16:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.