Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

tre gånger

 Det blir inte alltid som man tänkt och planerat. Med ATTRIANA var det meningen att jag skulle utnyttja mittvolten och rida henne i samlad galopp. Det hände något när jag skulle gå upp på henne. Hon blev rädd för något i skogen. Det satt sen i under hela ridpasset. Hon var mycket spänd och gjorde små rusningar då och då. Det bästa hade varit att låta henne bara rulla på tills hon lugnat ner sig. Jag gjorde det ett tag men sen tyckte jag att det blev för mycket pulsande i djup snö. Red några övergångar trav/ skritt/ halt. Det gjorde henne ännu mer uppspelt. Jag fick övergå till lite större mjuka volter. Hon var väldigt spänd reagerade när jackan slog i sadeln, stalldörren öppnades o.s.v. Det blev mest en träning för mig att kunna rida henne när hon är på det humöret. Jag kände stolthet att jag inte blev orolig och att jag klarade av henne. Tänkte mig att det skulle vara mjukt att ramla av i snön om jag inte skulle hinna parera. Men, det gick bra. Galoppen var bara att utesluta, hon måste kunna trava lösgjort först. Jag vet inte om det var något i skogen hon var rädd för eller om det bara var att träna flykt. Det kan ha varit att hon inte reds först och att det var minus 15 grader ute. 

 
Innan henne red jag ISABELLA ute på vägen som nu har ett sådant perfekt underlag. Red dressyr i 3,6 km. Hon har ätit upp sig igen och var riktigt på hugget. Även om hon blir lika uppspelt som Attriana så lyssnar hon i stället ännu mer på hjälperna. Man vågar nästan inte röra sig i sadeln. Som tur är så är vi så samspelta. Red igenom alla övningar i skitt sedan i trav och sedan i galopp. Öppna till vänster, sluta till vänster, snett igenom till andra sidan av vägen, öppna till höger, sluta till höger och sen skänkelvinkning tillbaks igen. Det är en övning hon gjort sen hon var ung och jag lärde henne rörelserna. På vägen tillbaks fick jag in henne i en fantastisk passage, hon dansade fram. Man blir nästan tårögd vilken underbar fjordhäst jag har. Hon är så härlig att rida och kan även jobba i skogen. Hon är unik!!! En rolig sak hände! Red några övergångar med vänster öppna och rakt fram. Den övningen  har jag nog inte gjort så ofta. En perfekt övning på en väg. När jag hade gjort det tre gånger tvärstannade hon. Jag förstod ingenting, blev hon sjuk??? Vad hände?? Jo, hon hade utfört övningen tre gånger som vi brukar göra med nya övningar. Det tänkte inte jag på. Hon böjde huvudet bakåt och tyckte att det var lite nytt så hon undrade om hon kunde få lite godis! Hon tog snabbt emot det sen bar det av direkt igen. 
 
MARION var ute med sin medryttare idag. Jag har bestämt att de får ett nytt schema nu när det är så mycket snö överallt. Det räcker att de jobbar två dagar och vilar en. Isabella får gå två dagar i veckan. Det innebär att i morgon vilar ATTRIANA
 
 

 

Tisdagen den 21 december 2010 kl. 23:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.