Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

hästen frös fast!

 Träningen med ATTRIANA i ridhuset gick bra. Det gick även bra att köra på den smala vägen med de djupa dikena. Mötte igen bil som tur var! När vi kom fram till ridhuset skötte hon sig bra. Däremot när vi kom in i ridhuset blev hon väldigt upphetsad. Var tillslut tvungen att lina henne lite. Anledningen kanske var att två ryttare stigit av sina hästar och ledde dem! Hon brukar bli väldigt upprörd när hon ser hästar i en hage. Vet inte riktigt hur hon tänker. När det sitter en ryttare på en häst är det aldrig något problem. Hon är så lustig min lilla häst! 

Kände mig rätt modig när jag steg ombord på henne och när min tränare konstaterade att hon aldrig skulle vilja sitta upp på henne. Vi började med öppna på medellinjen. Jag fick jobba lite mer åt höger för att få henne att böja sig ordentligt. Red sen några långa skänkelvikningar som gick bra. Övergick sen till den medelsvåra rörelsen, öppna, volt, sluta. Här blev det lite problem! Vi brukar jobba med skolorna och som vila mellan övningarna lägger jag in en volt. Nu sänkte hon sig i volten och trodde att hon gjorde rätt. Så det får jag nu korrigera hemma. Slutligen red jag öppna och sluta varvat på volten. Det gick utan problem. Jag provade en galoppfattning men det klarade hon inte av idag. Visserligen fattade hon galopp direkt men ett lite bocksprång men när jag saktade av efter några steg blev det tvärstopp. Hon gick in i freeze på grund av stressen. En häst som blir stressad reagerar antingen med att stå helt stilla och bli onådd, flyr eller lever bus. Så man får nog ändå vara tacksam att hon väljer att frysa fast. Tillslut fick jag henne att flytta sig lite åt sidan och vi kunde fortsätta med traven. Men, hon var misstänksam ett tag. Så vi hoppade över galoppen, hon var för laddad idag. 
 
Stressen satt i när vi kom hem till stallet. Det gick bra att stretcha henne men sen ville hon inte stå kvar i boxen. Hon sprang iväg till en smal återvändsgränd. En box med halmbalar i som har en utgång till hagen. Jag hade ingen lust att tränga mig förbi henne så där fick hon stå och fundera hur hon skulle lösa situationen själv. Tillslut backade hon tillbaks. Det var ett bättre beslut än att försöka vända, det var duktigt gjort. 
 
Fjordingarna fick vila idag, det var julbak i stället på eftermiddagen. Det är trevligt att ha saffransbröd och pepparkakor till lucia. Veckan som kommer blir det mycket på jobbet så hästarna får gå på halvfart.   
 

 

Söndagen den 12 december 2010 kl. 21:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.