Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Målet nådd

 Så var det minus 15 grader igen. Tog med ATTRIANA till ridbanan. Hon var tveksam det kändes tungt att gå i snön som var hård. Själv börjar bli så stel att jag trots att jag har pall att stiga upp på har svårt att nå stigbygeln med foten. Tur att jag har en sån snäll häst som står alldeles still och väntar på mig. Det mesta skrittarbetet avverkade jag på plogad mark. Jag vill inte påfresta hennes senor och leder för mycket med att trampa runt i snön. Jag hade redan igår en arbetsplan. Igår arbetade jag med övergångar från trav till galopp. Idag var planen att göra galoppfattningar från halt. Vilket var mitt mål för det här året. Började med övergångar från trav till halt. Fortsatte sen från halt till galopp. Tre gånger åt vardera hållet och det fungerade perfekt! Det känns helt underbart! Red max 30 min. Det blir att fira med glögg ikväll.

 
ISABELLA såg tunn ut idag. Skulle kört släde men det var för kallt för min förkylning. Red ut en tur på vägen. Hon var väldigt pigg, men jag skrittade mest och tog en lite galopp på en vacker skogsväg. Det gjorde henne ändå mer peppade och plötsligt kastade hon sig åt sidan upp i en snövall. Jag satt faktiskt lite löst. Hade just tänkt att; undra hur länge jag kan rida henne om hon börjar tunna ur. Det skulle vara så typiskt om jag skulle ramla av på den sista turen. Den korta stunden jag travad fick hon gå i ett kort tempo i låg form för att jag skulle ha en rygg att sitta på. När vi kom hem fick hon kraftfoder med majsolja i. Det är mycket hö kvar i hennes box. Men när jag släppte ut henne mumsade hon i sitt hö. Hon är väldigt beroende av att man rider och pysslar med henne. Annars deppar hon ihop och äter sämre. Samtidigt som jag vill spara på hennes energi. Det är en balansgång. 
 
Hästarna har nu fått plastbett och vintervojlockar. Fjodingarna har Jackson vojlock något slags liggunderlag av plast med bubblor. Attriana har fått en fårskinsvojlock. Själv är jag så nöjd med mina byxor i softshell som jag köpte på Globen för en billig penning. Man sitter lagom fast i sadeln och de är varma. Perfekta vinter ridbyxor. Så nu är vi redo för en lång vinter.   
 

 

Fredagen den 10 december 2010 kl. 18:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.