Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

tempoväxlingar i skolor

 Fantastiskt väder, vitt överallt och solen titta fram lite. Red ATTRIANA på vallen. Igår satte jag in den tyska utbildningsskalan på hemsidan med några viktiga tillägg såsom rytm och balans. När man tittar på den så är det schvungen som saknas för Attriana. Det är den jag jobbar med nu. Det blir många tempoväxlingar. Eftersom jag idag hade en stor bana att rida på kunde jag utnyttja långa raka spår. Red ett kortare skrittpass i skolor och skänkelvikning. Det gäller att spara på energin då det är tungt att gå i den djupa snön. Travade henne i lite olika volter med olika storlekar och kände att hon spårade och var fin i sidorna. Jobbet idag var tempoväxlingar i skolor, både öppna och sluta. Red även några mellantrav från samlad trav. Hon var underbart mjuk att sitta på. Det är så viktigt att ryggen jobbar och är mjuk, annars får man backa i utbildningen och rida lätt. Man ska aldrig sitta på en häst om inte ryggen är mjuk. Det var jobbigt för henne i snön och ett krävande pass så hon får vila i morgon i stället för uteritt som det var tänkt. 

 
MARION red jag många igångsättningar med. Hade lite tänk på Andrew och var idag mycket noggrann med övergångar från skritt/ halt / galopp. Red först fem steg i galopp och gick sen ner till tre steg. Red på en stor volt och när jag red genom volten bytte jag galopp. Ock! Det blev riktigt rena byten! Mycket bättre än det brukar bli. Tack Andrew! Han kanske inte var så dum i alla fall.
 
Resten av dagen gick åt till att fixa ridbanor. Plogade en lång slinga på vallarna och tryckte ner snön med traktordäcken på min ridbana. Satt också upp en linje med band på 60m banan på vallen. Det är alltid bra att ha en linje som man kan rida efter.
 

 

Fredagen den 3 december 2010 kl. 16:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.