Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

ju mer samling desto lättare i handen

 Det var bara minus 15 grader i morse när jag red. Plötsligt var det en rätt behaglig temperatur. Men ATTRIANA hade rimfrost i ansiktet när vi var klara. Jag hade en tid att passa mitt på dagen så det blev effektiv ridning idag. Red Attriana på banan. Efter att ha mjukat upp henne i sidorna gjorde jag många övergångar från skritt till halt. Idag var hon lite för lugn så jag tempererade upp henne med direkta halter. Övergick sen till att ändra steglängden i skritt. Jag tänkte på att andas ordentligt genom hela kroppen i de korta stegen och arbetade med sittbenen i en uppåtriktad rörelse. Jag red henne sedan i den riktigt korta traven i längre sträckor. Följde regeln; ju mer samling desto lättare i handen.  Bytte varv i låg form genom att rida genom volten. Det var för halt och ojämnt på banan för galopp idag också.

 
ISABELLA arbetade jag på gårdsplan som är plogad. Lät henne värma upp ordentligt i alla gångarter innan jag samlade henne i några skrittsteg. Hon började som vanligt direkt att piaffera och gick sen igång i passage. Det var inte det jag ville så jag tog ner henne i form och fick i stället en jättefin trav. Gjorde inget mer samlande arbete utan red henne bara lösgjord. Hon lägger all energi på träningen. Jag såg jag att hon stod på samma ställe i hagen när jag åkte iväg som när jag kom tillbaks efter fyra timmar. Men hon var pigg, glad och åt när hon kom in.  
 

 

Torsdagen den 2 december 2010 kl. 23:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

att rida och röka cigarr

 Minus 25 grader 1:a december. Man kan undra vad som väntas inför denna vinter? Fjordingarna hade varit ute på en tur i går kväll och Isabella hade varit väldigt pigg. För att försöka hålla mig till hästarnas schema blev det löshoppning idag. Släpade ner två tunnor och tre bommar till vallen. Vi har ca 3 dm snö så det var jobbigt att bara gå där. Som tur var fick jag hjälp att bära. Började med ATTRIANA hon kom igång redan när jag kom ut på stallplanen. Jag tränade att gå fot med henne så efter något varv på gårdsplan hade hennes andningssekvens sjunkigt, hon sänkte huvudet och mådde bättre. När det är den “stränga” skolan tillåter jag inte ens att hon tittar sig omkring utan hon ska ha fokus på mig. Det gjorde att hon var lugn även på vallen. Värmde upp i ca 20 min i trav och galopp, utan bus!! Hon fick sen hoppa hindret tio gånger åt vardera hållet på en volt. Hon hoppade i galopp. Utförde samma hoppövning med MARION men hon föredrog att hoppa i trav. Det lär vara en bra övning för ryggen. De fick välja själva hur de ville hoppa. Jag låter dem bara hoppa för att träna flåset och de blir lösgjorda och fina. Dessutom är det en trevlig omväxling. 

 
Idag läste jag en rolig sak i en bok som jag läser då och då. Det är Dressage as art in competition av John Winnett. Mycket trevlig bok! I ett kapitel om nervösa hästar berättar han om Oskar Stensbeck. Han hade en mycket nervös häst. Han red in till mitten av ridhuset. Gjorde halt och lät hästen stå på långa tyglar  medan han rökte en cigarr och läste en tidning sittande på hästen. När cigarren var upprökt steg han av och tog in hästen till stallet. Han skapade en vana för hästen. Det blev säkert jättefina halter sen när de tävlade. Kul idé men man kanske kan skippa cigarren?!
 

 

Torsdagen den 2 december 2010 kl. 00:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.