Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

busridning i snöstorm

 Busridning i snöstorm kallas nog dagens träning. Det har kommit nästan 2 dm lätt pudersnö. Hästarna hade vilat i två dagar så de var pigga. Min medryttare red ATTRIANA och jag red MARION. Vi red till en äng i skogen som vi vet är slät och fin. Mitt på den finns en stor skogsdunge. Vi galopperade runt den! Attriana var snabbare så ibland såg inte hästarna varandra. Mycket nyttig träning både mentalt och fysiskt. Vi kände oss lite som när man var ung och busred Även hästarna tyckte det var roligt. Det var nog lite jobbigt de slog i sko båda två när vi travade hem. Det passar bra att de vilar i morgon när vi ska till Globen. 

 
ISABELLA hade kolik i går när vi tog in henne. Hon hade förmodligen blivit kall. Hon mådde riktigt illa, låg ner och tittade vädjande på mig. Ibland låg hon helt på sidan ibland med huvudet rakt ner i halmen. Det har hänt flera gånger tidigare att hon fått ont i magen. Veterinärerna brukar inte kunna göra så mycket och vi vet inte varför det blir så här. Jag har lärt mig att det är viktigt att jag är med henne i boxen och tröstar henne då brukar det släppa efter ett tag när hon blir lugn. I natt satt det i tills på morgonen. Hade det inte släppt då hade jag kallat på veterinär. Idag har hon ätit hö som vanligt. Det känns underbart!
 
Clinicen med Andrew fungerade perfekt. Det var lite kris på dagen. Jag hade två långväga demo hästar som skulle komma och det var kaos på vägarna. Som tur var gick det bra för dem att köra trots att det tagit tid.
Andrew började med att föreläsa om att man inte ska dominera djuren, ordet ledarskap är fel att kalla det. Han säger att allt handlar om att man tränar djuret på ett positivt sätt. Alltid en hjälp i taget och mycket beröm. Känns bra efterson det är så jag tränar! 
 
Han började med unghästen. Genom att få hästen att lyssna, lyda och bli trygg kunde han stå lös själv i ridhuset med knakande väggar och tak när vinden tog i. Det var fantastiskt att se. Nästa ryttare var en duktig dressyrryttare som hade problem med att få hästen att jobba bakifrån. Han var trött på dressyren om ville inte jobba längre. Det förstod man att han tyckte. Han fick massor av olika signaler hela tiden av ryttaren. Andrew försökte renodla hjälperna, få honom bli lätt i fram och att inte ligga på i munnen.  Han skulle lagt ner mer arbete på ryttaren som inte kunde låta bli att använda många hjälper samtidigt och hade svårt att tajma med eftergiften. De gjorde en del brutala stopp som inte såg så roligt ut. Ryttaren tog tag i tyglarna och lutade sig samtidigt tillbaks. Det gör att sittbenen går framåt och signal till hästen att gå fram. Vad som också händer är att ryggen trycks nedåt. Det blev dubbla budskap för den stackart hästen. En del av publiken blev lite upprörda. 
 
För hopphästen gick det bättre. Han fick också lära sig att stanna och ryttaren timade in eftergiften direkt. Problemet med honom hade varit att han rusade mot hinder. Efter att ryttaren tränat in direkta stopp med eftergift på volten fick de göra samma sak strax före och efter hindret. Andrew menade att hästen flydde från hindret. De hoppade sen fint med vanligt tvådelat bett i stället för hackamore som hon behövt tidigare.
 

 

Torsdagen den 25 november 2010 kl. 22:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.