Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

tuppkam

 ATTRIANA tömkörde jag på vallen i sidepull. Borde ha logerat i stället men jag ville att hon skulle jobba i låg form. Det går inte att ha inspänningstyglar när marken är slipprig och hal. Hon var på hugget!! Det blev ovanligt många bocksprång. Flera gånger stod hon still och bockade på stället. Tur att man inte satt på!!! Det måste i alla fall vara väldigt lösgörande för ryggen. I höger varv var hon stadig i galoppen. I vänster varv rusade hon för mycket och gick i fyrsprång. Trots att hon var totalt uppjagad hade jag kontakt med henne hela tiden. När det värsta buset gett sig jobbade jag med några övergångar till trav och galopp från skritt. I vänster galopp fick hon inte till det först men sen försökte hon själv några gånger och lyckades en gång och i och med det slutade jag. Jag var helt genomsvettig men inte Attriana. Det verkade som hon var överlycklig att få jobba och att marken var bra så hon vågade ta för sig. 

 
MARION arbetade jag på samma sätt men då stod jag bara i mitten och kommenderade henne vad hon skulle göra. I höger galopp såg hon bra ut men i vänster var hon lite för samlad. Jag var trött efter ansträngningen med Attriana så jag lät det vara. I traven såg hon riktigt fin ut. På fredag ska båda fjordingarna ut på promenad så jag tömkör nog Isabella lite i morgon, ett lätt pass. 
 
TOBBE tömkörde jag på volt med gummisnodd. Han har blivit sprutad i massa leder med tuppkam. Han har inga inflammationer utan bara tunn ledvätska. Han har vilat några dagar och ska nu jobba på en stor volt i låg form. Det är främst ryggen vi vill åt. Även där är han sprutade mellan kotorna. Lugnt tempo och låg form är det enda som hjälper mot dålig rygg. Att bygga upp ryggmuskler är det viktigaste för honom. Han var lite stel i början men slappnade av på slutet. Det var duktigt att vara så lugn trots att andra hästar hoppade i ridhuset samtidigt. 
 

 

Onsdagen den 17 november 2010 kl. 22:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.