Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

is i hovarna

 Clinicen med Bosse Tibblin var som väntat bra. Han är lika frustrerad som jag över det höga tempot många rider i. Vi fick se skillnaden på hur hästen jobbar när man drar ner på tempot då ryggmuskelaturen och knäverksamheten kommer igång. Obs! Att man inte får använda handen för att bromsa tempot. Det var väldigt tydligt. Han betonade också den låga formen för ryggens skull. Ock att det inte finns några genvägar hästen måste få tid på sig att bli stark men ändå börja med varierande arbete tidigt.

Skulle rida ATTRIANA på banan nu ikväll men det gick inte bra. Det blev klampar i hovarna som satt hårt fast så jag fick ge upp. Skrittade runt i cirklar med skänkelvikning på volt för att mjuka upp hennes sidor lite. Tjejerna som red ut idag hade samma problem så vi får nog avvakta med ridningen och hoppas på bättre väder. Det är inte värt att riskera en vrickning. Ev. går det att åka till ridhuset på onsdag?

 

Söndagen den 14 november 2010 kl. 18:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

olja i hovarna

 Ridbana var inte bättre idag. Prövade att sätt på olja under hovarna men det fastnade snöklumpar i hovarna ändå. Fortsatte mina piaffövningar till häst idag. Red på stora mittvolten med Attriana och gick först igenom skolorna och skänkelvikning i skritt. Var extra noga med att hon var eftergiven i nacken hela tiden. Kortade sedan skrittstegen några gånger till halva steg. Gjorden stegen kortare och kortare. Mellan gångerna såg jag till att hon var avspänd genom att vara totalt avslappnad själv och andas med djupa andetag. När det här fungerade gick jag över till att korta henne några steg i trav på samma sätt. Avslutade med en åttvolt ii trav då hon fick trampa i skritt några steg i mitten innan jag bytte varv. Piaffstegen hade ingen vidare kvalitet men jag räknar med att det här arbetet kan ta två år. Med fjordingarna tog det nog fem till sex år. Fjordingarna fick vila idag och ska ut i skogen i morgon. Själv åker jag med Mälardalens varmblodsklubb på clinic med Bosse Tibblin hela dagen. Det jag har sett och läst av honom har tidigare varit bra. Jag ser fram emot en givande och lärorik dag.

 

Söndagen den 14 november 2010 kl. 00:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.