Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

rem runt halsen i transporten

 Iväg till ridhuset i morse med ATTRIANA för träning med min tränare. Det var ett år sedan jag var där och den resan dit blev en skräckupplevelse. Jag körde henne själv. Vi kom på en grusväg som var lite gropig. Hon föredrar asfalt. Hon blev rädd, stegrade sig i trailern och hamnade med ett framben över bommen. Jag var medveten om att man inte ska gå in till en häst som har panik men jag hade inget val. Jag litade på att hon skulle förstå att jag var där för att hjälpa henne. Jag lyckades få ner bommen men hon var skräckslagen naturligtvis. Både bommen och mittstopen var stukade men jag var ju tvungen att åka vidare utan frambom och hem kom vi i alla fall. Idag när hon stod i transporten skakade hon så hela transporten rörde sig. Jag har aldrig haft någon häst som inte går att lasta och det är samma sak med henne hon går direkt in i transporten. Det är märkligt att hon gör det fast hon är så rädd. Idag hade jag en tunn läderrem runt halsen på henne som jag fäste vid bommen. Det gör att hon inte kan resa sig.

Väl framme i ridhuset var hon ordentligt på tårna. Efter att ha skrittat runt med henne ett tag släppte jag henne så hon fick trava av sig lite energi. Hon var nyfiken och kollade in högtalare och hindermaterial. Träningen gick sen jättebra. Hon hade enorm spänst i kroppen utan att vara spänd. Det kännes häftigt att rida henne. Vi jobbade med öppna på medellinjen och lite skänkelvikning som i LA programmet. Vi hoppade över galoppen idag för säkerhets skull. Hemresan gick bra utom när vi kom till vår uppfart, då levde hon bus som vanligt och stod och trampar i trailern. När man öppnar dörren ser hon alldeles vettskrämd ut. Jag tror hon blir lite rädd för sig själv. Det kanske blir en sån vinter som man måste åka ofta till ridhuset. Hoppas att hon vänjer sig och slutar upp med de här dumheterna.

ISABELLA fick harva den halvt frusna ridbanan. Det är halt i på marken nu så alla hästarna fick broddar på sig. Det är stor risk för fläkning annars.

Kvällarna går åt till McLean clinicen. Det är massor av brev som ska skrivas. Nu har jag 45 medverkande och bara 5 platser kvar! Roligt!

 

Söndagen den 7 november 2010 kl. 20:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.