Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

hubertusjakt

 I morse bar det av till Uppsala med MARION på Hubertusjakt. Solen sken och det var några plusgrader. Helt underbart ridväder! Men jag red ju inte själv förståss. Utan jag lånade ut Marion till en som var med och ordnade jakten. Hon skötte sig bra men hann inte med fullbloden på slutsträckan när rävsvansen (minken) skulle fångas. Minken hade donerats från en institution på SLU till vår klubb Ultuna Hästvänner. Den kommer att bli vårt vandringspris. Hemresan blev dramatisk. En kompis häst var alldeles för uppjagade och levde bus i trailern. Tillslut hamnade hon med båda frambenen över bommen. Hästägaren fick stanna på en mycket trafikerad väg och när hon öppnade lucka i bak kastade sig hästen ut och kanade ut på rygg. Grimman gick sönder.
Det är nog alltid bra att ha en extra grimma med sig, samt hammare, kofot och kniv. Som tur var fick vi på henne en repgrimma och fick in henne i trailern igen. Men bilarna susade förbi i 90 km i timmen bara några meter från en uppjagad häst . INGEN saktade in! Det gör mig så upprörd! Det gick bra med hästen hon verkar lite stel men det är inte så konstigt.

ATTRIANA fick bara lite motion idag. Longerade henne på vallen, ridbanan är nu frusen. Hon provade att galoppera lite men ansåg sen själv att det var like halt. Hon har som unghäst gått omkull mycket och det är bra att hon har den erfarenheten och passar sig. Tömkörde TOBBE som ska tävla i morgon. Förvänd öppna går bra och sluta till höger. Men sluta till vänster är svårt tyckte han idag. Han fick arbeta mycket i galopp som är hans bästa gångart. Det blev mest övergångar från trav till galopp idag. Han fick även gå i den riktigt korta traven längs med fyrkantsspåret. Han gick från att var väldigt samlad och trampade nästan till att på slutet sänka sig er i traven och sökte sig fram till bettet. Han gör framsteg hela tiden. Nu är det bara att hoppas att han sköter sig på hopptävlingen i morgon. Hoppas att inte vattenmattan är med.

 

Lördagen den 6 november 2010 kl. 19:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.