Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

broddar på

 ISABELLA fick idag agera läromästare. En tjej fick prova att rida dressyr med henne. När hon skulle hämta henne i hagen blev Isabella nyfiken och ville att de skulle blåsa lite på varandra. På det sättet som hästar hälsar på varandra. Hon såg belåten och godkände tjejen som tog in henne, borsta och sadla. Isabella skiljer verkligen på personer och kan vara odräglig ibland. Hon tycker inte om småbarn. Då kan hon bli så nervös att hon lägger sig och rullar.

Lektionen började med att Isabella skulle följa ryttarens vikthjälper. Hon red i cirklar, ryttaren fick vara noggrann med att sitta på rätt sittben. De fick sen prova lite förvänd öppna och sluta längs med staketet. När de sen gick över till övergångar skritt - halt - skritt började Isabella trampa i en mjuk fin piaff. Hon gör gärna det när någon tittar på. Hon är så väldigt stolt att hon kan och vill visa det. I traven fortsatte de med att variera cirklar med raka spår. De gjorde sen förvänd öppna i trav och galopp på en halv volt och trav på den andra halvan. Halva ridbanan var nämligen frusen. Vi avslutade med piaff och sen lades hon ner i låg form. Ett väldigt lyckat läropass.

Det hann bli mörk och minusgrader när jag skulle rida ATTRIANA så det blev ett skrittpass. Gick igenom alla rörelser med blandad lekfullhet och pression. Red någon långsida tre steg skritt - halt - tre steg skritt etc. Det är en bra styrkeövning när det är hårt på marken. Skulle sen rygga några steg och Attriana blev väldigt hög i fram. Jag funderade på om hon tänkte resa sig vilket hon aldrig tidigare gjort med ryttare. Det kändes nästan så. Men i stället tog hon några fina piaffsteg! Hon fick direkt gå ner i låg form och jag arbetade vidare med lite cirklar. Jag kände att hon blev ladda av stegen. Men det är så här lätt och opretentiöst jag vill lägga in några piaff steg lite då och då och sen få henne lugn direkt efteråt. Det blev ett lyckat pass med framsteg även idag trots mörker och kyla.

MARION har blivit broddad inför morgondagens jaktritt.

 

Fredagen den 5 november 2010 kl. 21:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.