Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

panik

 Nu har den riktigt ruskiga hösten kommit, med regn och blåst. Som tur är har MARION gått varje dag ett tag och ISABELLA ska gå sin dressyrlektion på fredag. Återstod bara ATTRIANA som jag tömkörde. Hon hade varit lugn på uteritten igår och hon var likadan i dag. Något hände i stallet innan jag skulle gå ut med henne. Hon fick panik och blev verkligen rädd. Jag lyckades lugna henne men jag förstår inte vad som hände. När vi kom ut från stallet satt det i några minuter men sen sänkte hon huvudet och signalerade att allt var lugnt. Jag tycker det fungerar väldigt bra, att tömköra med sidepull, så det fortsätter jag med. I skritt jobbade jag igenom alla rörelser längs med långsidorna på banan. Det gör hon så fantastiskt bra att jag nästan bara behöver använda rösten Eftersom hon var så lugn idag passade jag på att arbeta med piaffen. Trampade några steg från skritten och nöjde mig med att hon bara vinklade sina bakben. Nöjt tuggade hon i sig lite godis och skrittade sen vidare. I traven på volten höll hon ett lågt tempo. Minskade in volten och hon böjde sig lika mycket i båda varven. Hon behöll den låga formen och arbetade som hon skulle. Tog ut henne på en liten större volt och arbetade med övergångar. På kommandoordet piaff trampade hon själv några steg innan hon gick upp i trav igen. Hon fick en bättre piaff i vänster varv. Övergick till galopp men hon var fortfarande lite loj. Efter att ha galopperat några varv började jag med övergångar från piaff till galopp. Ock, nu kom vänstergaloppen direkt! Det var så roligt att se, att hon kan. Några gånger fick hon inte till piaffen riktigt så hon försökte på alla möjliga sätt och såg väldigt nöjd och glad ut när hon lyckades. Efter det fick hon fräschare gångarter, perfekt!

Normalt när det regnar så här mycket lägger jag på dem täcken. I morse var vädret rätt OK så de fick inga täcken på sig. I stället tog jag in dem redan vid 16 tiden och de vekade nöjda med det. Marion som stod ute i duschen hela dagen blev ren och fin i pälsen. Det var bara bra för i morgon måste jag klippa henne igen.

Anmälningarna till Andrew clinicen väller in, jag vågar knappast öppna mailen. Det är så tråkigt vi kan bara ta in 50 åskådare och det kanske blir några som inte får plats. Vi letar fortfarande efter tre hästar som ska medverka. En Grand Prix dressyrhäst, en hopphäst som har problem, rusar före eller efter hinder och en som han ska jobba från marken som har olater. Så, om någon har någon av dessa hästar? Hör av er till mig.,

 

Onsdagen den 3 november 2010 kl. 23:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.