Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

ett stim med svanar

 Nu är det bara galopp som gäller för ATTRIANA. I traven fungerar allt bara bra. Började dagens dressyrpass med “långdressyr” Dvs. red igenom skrittpasset med långa tyglar. Koncentrerade mig på att jag kunde sitta på de rätta ryggmusklerna och känna bakbenens arbete. Red serpentinbågar och såg till att alla bågar blev lika stora. Innan jag satt upp på henne böjde jag henne som vanligt. Idag gäspade hon inte i högervarvet som hon brukar göra. Vet inte varför? Ryggade henne hela 20 steg. De sista stegen var lite jobbiga märkte jag. Men hon ryggar glatt nu och förväntar sig lite godis efteråt. I galoppen idag tänkte jag att jag skulle få igång hennes galoppauktion ordentligt. Galopperade först några varv åt båda hållen sen gjorde jag ökningar på långsidorna och minskade upp galoppen på kortsidorna. Sen övergick jag till göra volter på kortsidorna och fortsatte med ökningar på långsidorna. Trots de lite kantiga volterna till vänster känner jag att hon är stark i vänstergaloppen. I ökningarna tog hon i ordentligt. Gick sen över till att rida på en åttvolt med galoppfattningar från skritt vid X. Sista gången tog jag högergaloppen från en ryggning och fick en fantaskisk galopp där hon verkligen satt. Det var ett steg till närmare målet! Jag hoppade över den tråkiga övningen med förvänd galopp. Jag har aldrig gillat förvänd galopp. Det känns inte naturligt! Trots att jag vet att den är bra för balansen. I morgon går på skogspromenad med sin medryttare, hoppas att hon sköter sig!

Men MARION red jag ut på en underbar tur. Det är skönt med en sån säker häst som själv njuter av att komma ut i skogen. Vi travade en hel del. Passerad bland annat en granne som gjort en konstgjord sjö. Kossorna gick och betade vi strandkanten och det simmade ett helt stim av svanar. Mycket vackert! Skönt att inte Attriana var med. Då jag fått passa mig för henne och hennes hårda stigbyglar. Hon skulle nog ha reagerat med att kasta sig åt sidan inför den vackra men i hennes ögon farliga vyn. När jag skrittade på asfaltsvägen hem tryckte jag upp mobiltelefonen vid örat under hjälmen och satt och pratade i den när jag mötte två cyklister. Det kändes lite knäppt för de såg nog inte att jag hade en mobil som jag pratade i.

TOBBE var iväg på sin första hopptävling med sin nya ryttare. De två första hindren hade gått galant. På det tredje hindret hade han tagit ett jättesprång så ryttaren hamnade på sidan. Men skicklig som hon är kravlade hon sig upp igen i sadeln. Publiken applåderade bakom ryggen på dem och det taggade igång Tobbe. Han hade skenat igenom banan men trots det lyckades de bara riva två hinder. I den andra klassen var hans nya duktiga ryttare så smart att hon styrde mot väggen efter varje hinder. Hoppa kan han även om det blir lite snett och hon fick kontrollen. Jättebra gjort av en elva årig liten ryttare. Det fick ett stopp i den klassen. Men jag tycker att det var en bra start. Det här är en ponny man måste rida på varje hinder och det är mycket lärorikt. Den förra ponnyn hon hade hoppade allt och hon vann allt. Men det var för lätt. Nu är det nya utmaningar och det blir spännande att följa ekipaget.

 

Söndagen den 31 oktober 2010 kl. 21:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.