Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

halv volt i ryggning

 En underbar höstdag, nästan tio grader, vindstilla och sol. Pigga och glada hästar och perfekt underlag på ridbanan. Det kan inte vara mycket bättre. Idag var det styrketräning för både ATTRIANA och MARION. Började med Attriana. I skrittarbetet lade jag in samling. Vi gjorde bakdelsvändningar och böjning efter några lösgörande övningar. Prövade att göra halt i böjningen. Det är en svår övning. Då måste de stå kvar med det yttre bakbenet under sig. Till vänster gick det bra. Till höger ville hon gärna rätta ut sig för att hålla balansen. Idag lyckades vi även rygga nästan en halv volt. Det var en av dagens godisövningar. När jag sen travade och galopperade lite fritt på olika vägar funderade jag på hur jag gjorde med min kropp. Jag använder varken skänklar eller tyglar, utan bara viktshjälper. Red även öppna och sluta i lättridning. I galoppen fick hon rulla på i en djup form. Började sen att trava på en volt men jag tröttnade för jag fick korrigera hennes spårning. Gick i stället över till att rida på en 15 m fyrkant. Då blev hon bättre genomarbetad, med raka spår och vändningar med framdelen. Annars red jag henne mest i galopp. Det blir snart sämre underlag som är svårare att galoppera på så det gäller att passa på. Gjorde en del övergångar från trav till galopp och det fungerade bra. Sen satt jag mer press på henne i traven och då blev det stopp vid galoppfattningen. Hon stod still och började backa (godis?). Jag gjorde en dundertabbe, jag klappade henne som tröst! En häst förstår inte tröst utan tar det som beröm och det var naturligtvis i fel situation. Efter lite tänk fattade hon i alla fall en jättefin galopp. Gjorde sen en del fattningar från skritt. Ibland gick det bra ibland blev det stopp några sekunder. Jobbade på ett tag med övningen i båda varven tills det fungerade bättre. Prövade sen att fatta galopp från en bakdelsvändning. Naturligtvis fick jag ett stopp igen men även tre språng i piruettgalopp. Gjorde om det tre gånger och bara i höger galopp. Men, det var en otrolig känsla att få känna på den galoppen. Det blev dagens andra godis. I vänster galopp fick hon bara arbeta på en lite mindre volt. Red förvänd galopp ett varv i höger galopp och red halvt igenom i vänster galopp men bröt av i hörnet.

Medan man får hålla Attrianas huvud kallt måste man hetta upp Marions huvud. Red ungefär samma övningar. I den förvända galoppen kan jag galoppera henne på volter. Hennes galopp blev så mycket bättre efter den förvända. Jag tycker det känns konstigt att rida förvänd galopp men det märks att hästarna går bättre i den vanliga galoppen efteråt. Red några småvolter i en åtta. I mitten av åttan trampade jag henne och fick riktigt fina galopper. Till höger ville hon inte sitta riktigt men till slut blev även den galoppen bra.

På eftermiddagen tömkörde jag TOBBE på en ny plats, vilket han var mycket upprörd över. Med sin pigga uppsyn och vackra fuxfärg i eftermiddagssolen var han mycket vacker. Han fick jobba med förvänd öppna och sedan gjorde jag många halter från skritten. Han var väldigt ivrig men lyssnade bra i alla fall. Det var inte så mycket mening med att trava honom på volten utan det fick bli galopp ganska snart. Jag har aldrig jobbat med en häst som har så lätt för galopp. Det är lättare att jobba honom i galopp än i trav. Jag gjorde många övergångar till galopp, både från trav och skritt. Körde även chanché när jag bytte varv. Gick då ner i skritt när jag skulle byta varv och han kastade sig runt som om det var en tvär sväng i hoppning. Han verkade tycka att det var väldigt roligt. Det är ju en hopp ponny! På slutet kunde han trava riktigt taktmässigt och i form.

I morgon kan inte min medryttare hjälpa mig så jag kommer att ta en promenad till fots med Attriana i skogen. Det var så jag gjorde tidigare när hon inte accepterade den medryttare jag hade utan bockade av henne helt oprovocerat. Elaka hästen! Då var hon till salu! Men när det kom en spekulant som ville ha henne kunde jag inte skiljas från henne. Så, som man bäddar får man ligga.

 

Fredagen den 29 oktober 2010 kl. 22:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.