Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

centrerad ridning

 Idag hade vi lektionsridning på ridbanan. Jag undervisade Giselles matte i centrerad ridning. Det jag själv lärde mig för många år sedan under en två-årsperiod har jag koncentrerat till en timmes undervisning. Det är grunder som man klarar sig långt med. Vid tillfälle ska jag berätta om dessa grunder med en egen sida. Det var magiskt! sa Giselles matte, att det fungerade med att rida med så små hjälper. MARION skötte sig bra. Det blev mest skritt men hon såg jättetrött ut efteråt. Det är för att hästen måste tänka hela tiden och lyssna efter ryttarens hjälper. Red även ISABELLA på banan med lite dressyr. Hon kändes väldigt taggad. För att leda upp henne började jag med galoppövningar efter skrittgymnastiken. För att få ner tempot i traven red jag förvänd öppna längs staketet. Fick då fatt på henne och kunde jobba lite bättre med öppna och sluta på mittlinjerna. Red några små galoppvolter på slutet. Jag red bara ca 20 min. När hon är så här taggad tror jag att hon snarare är lite stressad. Hon såg lite tunn ut idag över ryggen. Hon varierar i kroppsform från dag till dag. De dagar hon ser tjockare ut är hon ofta lugnare.

ATTRIANA var fin att rida som vanligt. Red ett långt skrittpass eftersom jag skulle visa hur det kan se ut. Gjorde alla rörelser utom de samlande. De ska jag jobba med i morgon. I vänstergaloppen tog hon några extra steg innan fattningen igen. Men det berodde på att jag inte var helt koncentrerad. I höger galoppfattning fick jag några stopp. I högergaloppen fick hon gå några varv på en liten volt men till vänster ville jag inte ens pröva idag. Efter galoppen var hon lite taggad och det utnyttjade jag till att få några riktigt fina tempoväxlingar och en fantastisk öppna. När jag la ner henne efteråt sökte hon sig direkt fram i en väldigt låg form. Jag böjde även hennes hals för att kolla upp att hon inte hade några spänningar kvar.

Något märkligt hände när Giselles matte kom. Attriana gick direkt fram till henne och luktade på henne. Hon måste ha känt igen lukten av sitt föl. Hon stod länge och bara luktade och luktade. Det rörde sig i hela hennes kropp så mycket tog hon i. Vi trodde att hon aldrig skulle få nog. Den dagen jag körde iväg hennes föl och sen kom tillbaks till henne var hon väldigt ledsen och undrande. Jag gick ut till henne i hagen när jag kom hem och var själv väldigt ledsen. När hon såg mig kom hon i full galopp mot mig. Hon stannade vid mig och lade huvudet mot mig. Samtidigt stod hon blickstill väldigt länge och tittade bort mot gården. Det kändes som om vi stod och grät tillsammans, väldigt känslomässigt var det. Efter ett tag vände hon snabbt och galopperade tillbaks till de andra hästarna. Då hade hon nog funnit sig i sitt öde. Hon är en känslosam och underbar individ. Så det här var nog stort att få känna lukten av sin fölunge igen.

 

Torsdagen den 28 oktober 2010 kl. 17:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.