Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

parkering av hästar

 I söndags tömkörde jag även TOBBE. Jag jobbade vidare med öppna i skritt. Det gick väldigt bra i höger öppna när han skulle ta stöd på vänster yttertöm. I vänster öppna fick jag gå bredvid honom för att få det att fungera. Då undrar man om det är det vänstra bakbenet han är svag i eller har han svårt att gå en längre väg med det yttre frambenet? Förklaringen kan vara enklare än så. Det visar sig att han har självsprickor vid mungiporna och nu blödde ha lite i höger mungipa. Det är ju då självklart att han inte vill ta stöd på höger töm, stackars ponny! Han blir dagligen insmord med div. salvor och jag hoppas att såren läker. Han kommer att få jobba bettfritt framöver. När han har bett i munnen på hoppträningen lindas bettet med silikonteip. Annars arbetade han på med liknande arbetet som föregående pass.

Idag var det löshoppningsdags för ATTRIANA och MARION. De fick hoppa på en cirkel i lina med två hinder. I början hade jag sju galoppsprång mellan hindren som låg på ca 50 cm. När det hade mjukat upp sig, höjde jag ena hindret till ca 70 cm och utökade volten. Det blev då 9 galoppsprång i mellan. Båda tyckte att det var roligt och hoppade bra. Marion var lite kort i galoppsprången så det blev ibland fler än nio galoppsprång. Attriana visade när hon fått nog genom att sänka sig. Marion blev lite flåsig och fick då sluta.

Medan jag byggde om hindren parkerade jag hästarna. D.v.s. jag sade åt dem att så still och det var inga problem. Attriana försökte ta några steg som jag fick korrigera. Marion stod blick still som den alldra bästa skogshäst. Inspirationen att prova var att jag jobbar på att ordna en clinic med Andrew MacLean. Han har doktorerat på hästbeteende i Australien och åker land och rike för att hjälpa folk med sina problemhästar. Nu kommer han till SLU för att vara opponent och vill då samtidigt ha en clinic. Vi får hoppas att allt klaffar och att det blir av.

Attriana skulle nog behövt hans hjälp i tisdags. Hon hade spårat ut fullständigt med min stackars medryttare. De gick förbi en gård som hade börjat renoveras. Ock såg alltså inte ut som hon komihåg. Sen var allt farligt! Vid en gård kom ett gäng hundar och skällde som lockade till sig galopperande hästar som fick igång en fårskock. Mitt i allt detta befann sig Attriana. Det är bara att föreställa sig hur det blev. Ingen skadade sig i alla fall.

 

Onsdagen den 27 oktober 2010 kl. 22:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.